Damjan Šobić, futsal Partizan, marihuana, policija,
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs/Pokret Oslobođenje/MUP/Facebook/Futsal klub Partizan DSM

Damjan Šobić (40), nekadašnji vođa navijačke grupe Alkatraz, postao je član upravnog odbora Futsal kluba Partizan, uprkos debelom dosijeu i činjenici da je samo godinu i po dana ranije hapšen, zajedno sa još dve osobe, kada je u njihovom stanu pronađena veća količina raznih droga, čija je vrednost tada procenjivana na tri miliona dinara.

Damjan Šobić ponovo je u fokusu javnosti nakon što je obelodanjeno da je postao član upravnog odbora Futsal kluba Partizan, a pre oko dva meseca, Futsal klub Partizan se ovom informacijom pohvalio na svojoj zvaničnoj Instagram. Osim što je reč o ranije osuđivanom navijaču, za kog se tvrdilo da je vođa navijačke grupe, Šobić je na ovu funkciju doveden uprkos tome što je pre samo godinu i po dana uhapšen sa drogom vrednom tri miliona dinara!

Kako smo tada izveštavali, u velikoj policijskoj akciji u februara 2023. godine, u Beogradu je Šobić uhapšen zajedno sa svojim bratom Miroslavom i Markom M. (35). Policajci su tada pronašli oko kilogram marihuane, 110 grama heroina i kilogram mase koja se koristi za uvećanje količine heroina, ali i veću količinu novca za koju se sumnjalo da je stečena kriminalnim aktivnostima.

Pročitajte još:

Njemu je tada na teret stavljena neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Sva trojica osumnjičena su da su tokom 2022. godine, pa sve do hapšenja početkom 2023. godine prodavali narkotike. Oni su se tada branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Šobićev krcati dosije

U vreme ovog hapšenja, Šobić je već bio dobro poznat policiji, imajući u vidu da je hapšen i ranije zbog različitih krivičnih dela. Tako je prvi put na stranice hronike dospeo pre 16 godina kada je došlo do incidentata na utakmici između OFK Beograd i Parizana. Šobić je sumnjičen da je učestvovao u izazivanju ovih nereda, zbog čega je za njim raspisana poternica 2011. godine. Ispostavilo se da je on tada bio u bekstvu i da se krio na Kosovu i Metohiji.

Do njegovog hapšenja došlo je 2012. godine i to tako što se u jednom ugostiteljskom lokalu sukobio sa grupom muškaraca, za koje će se ispostaviti da su policajci u civilu.

Danilo Vučić sa Damjanom Šobićem Foto: Pokret Oslobođenje

Ponovo je uhapšen 2017. godine kada je kod njega, dok je izlazio iz teretane, patrola Interventne jedinice pretresom pronašla pištolj „glok“ i 12 metaka. On je tada zaključio sporazum sa tužilaštvom i osuđen je na 18 meseci zatvora.

Devojka ga prijavila za maltretiranje

Takođe, nekadašnji vođa navijačke grupe, a sada član Upravnog odbora Futsal kluba Partizan, uhapšen je februara 2021. godine u velikoj akciji policije u Beogradu. Njega je tada, prema pisanju Kurira, prijavila devojka, tako što je pozvala policiju i ispričala kako je bio nasilan prema njoj. Kazala je i da strahuje jer u stanu ima oružje.

Kada je policija došla na lice mesta, prema istim informacijama, Šobić nije hteo da im otvori vrata, pa su morali da provale. Tamo su pronađeni pištolj sa mecima, pancir i navijački rekviziti, baklje, majice sa obeležjima. U garaži ispod kompleksa u kojem se nalazi stan tada je zaplenjeno šest automobila za koje se sumnja da pripadaju privedenom navijaču.

Oduzeti BMW i „audi“ su blindirani, a na „škodi“ su policijski blinkeri.

Kićin drug i Belivukov neprijatelj

Šobić je predvodio navijačku grupu Alkatraz koja je svojevremeno bila proterana sa Partizanove tribine. Reć je o jednoj od najuticajnijih ekipa čiji su predvodnici bili Miloš Radisavljević Kimi, Ljubomir Marković Kića, braća Vavić, ali i Šobić. Međutim, sa jačanjem kriminalne i navijačke grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, ove dve frakcije su došle u sukob, pa je tako Alkatraz potisnut sa tribine. Interesantno je da je na suđenju Belivukovoj kriminalnoj grupi okrivljeni saradnik tvrdio da se iza ubistva Ljubomira Markovića Kiće krije Belivukov klan.

Bonus video: Vučićeva mala noćna histerija: Upao u program RTS-a, prekinuo prenos Olimpijskih igara i urlao o litijumu, lečenju dece i Partizanu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare