Damjan Šobić Foto: Društvene mreže

Damnjan Šobić (38), jedan od vođa navijačke grupe "Alkatraz", koji je uhapšen u štek-stanu u Beogradu, policiji je poznat od 2008. godine. Bio je blizak sa ubijenim Ljubomirom Markovićem Kićom.

Uhapšen je 2017. godine na Dorćolu zbog nelegalnog nošenja oružja, a osuđen na 18 meseci zatvora. Šobić je tada zaključio sporazum o priznanju krivice sa Višim tužilaštvom u Beogradu, koji je Viši sud potvrdio u julu.

Šobić je, takođe, uhapšen 19. juna 2017. godine u Venizelosovoj ulici u rutinskoj kontroli Intervnentne jedinice MUP. Priveden je po izlasku iz lokalne teretane. U trenutku hapšenja, policajci su kod njega pronašli „glok“ i 12 metaka.

Privi put je uhapšen 2008. godine. Tada je na utakmici OFK Beograd – Partizan, koja je bila 31. avgusta, učestvovao u izazivanju nereda, zbog čega je protiv njega pokrenuta istraga. Istraga je pokrenuta i protiv njegovih „pajtosa“, Ljubomira Markovića zvanog Kića, koji je ubijen u sačekuši 2019. godine, potom Dragana Miščevića i Dragana Lovrea.

Šobić je zbog te istrage pobegao iz Srbije, krio se na Kosovu, a za njim je 2011. godine raspisana poternica. Uhapšen je 2012. godine u Kosovskoj Mitrovici u kojoj se sve vreme krio. Hapšenju je prethodio sukob u kafiću, a u koštac je došao sa policajcima koji su bili u civilu.

Kako su mediji tada pisali, on se u severnom delu KiM izvesno vreme krio zajedno sa članovima „Alkatraza“, Markom Isakovićem i Milanom Krasićem, koji su iz Srbije pobegli nakon što su u oktobru 2011. godine na Novom Beogradu učestvovali u ubistvu pripadnika suparničke navijačke grupe „Zabranjeni“, Ivana Perovića (20).

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram