Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs; Goran Srdanov/Nova.rs; privatna arhiva;Printscreen

Još dva svedoka saslušana su u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru u postupku koji se vodi zbog ubistva Danke Ilić (2), a većih pomaka u istrazi gotovo da nema. Dok je fokus javnosti pao na slučaj ubistva jednog od osumnjičenih, Dalibora Dragijevića, u policijskoj stanici u Boru, potraga za telom male Danke na terenu je obustavljena. O sudbini nesrećnog deteta se ni danas ne zna ništa, a svedok koji je do sada pružio najkvalitetniji uvid u to šta se kobnog dana dogodilo, bile su komšije iz kuće u blizini imanja u Banjskom polju, sa kog je Danka nestala.

Nakon informacije da na automobilu kojim su upravljali radnici JKP „Vodovod“ Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50), koji su osumnjičeni za njeno ubistvo, nema bioloških tragova Danke Ilić, već komplikovana istraga nestanka i ubistva dodatno se zakomplikovala, imajući u vidu da se verovalo da će to biti ključni dokazi na osnovu kojih će biti stavljena tačka makar na onaj deo istrage koji objašnjava šta joj se dogodilo kobnog dana.

Foto:Društvene mreže

U međuvremenu, i istraga ubistva Dalibora Dragijevića, čini se, takođe tapka u mestu. Do sada je javnost saznala da je Dalibor, za kog se sumnjalo da je pomogao Dejanu Dragijeviću da premesti telo, preminuo u policijskoj stanici u Boru nasilnom smrću uprkos tome što je Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da mu je naglo pozlilo. Samim tim u toku su istrage za dva ubistva, a nijednoj se, čini se, ne vidi se kraj. Osumnjičene Jankovića i Dragijevića u pritvoru još „drži“ priznanje da su počinili ovaj zločin.

Tužilaštvo i policija i dalje nemaju konačan odgovor na pitanje šta se kobnog dana dogodilo u Banjskom polju sa devojčicom starom nepune dve godine. Kobnog dana je, prema onome što je uspela da rekonstruiše policija, u dvorištu bila sa majkom i bratom. U trenutku nepažnje njene majke, Danka je uspela da išeta iz dvorišta. Kako hoda niz ulicu videle su je komšije i to je poslednji put da je neko video živu, o čemu je govorio i bivši ministar policije Bratislav Gašić na konferenciji za medije.

Dalibor Dragijević Foto:Facebook

„Od 13.45 do 13.52 Danka je izašla iz dvorišta i kretala se asfaltom, što potvrđuju dva očevica. Majka je oko 13.50 tražeći dete videla beli auto i muškarca koji stoji pored njega, za kog se kasnije ispostavilo da je reč o vozilu „fijat panda“, koji su osumnjičeni koristili“, objasnio je Gašić na konferenciji. Kako je utvrđeno, Danku je videla komšinica, ali u tom trenutku nije imala sat pa nije mogla sa sigurnošću reći u koje je to vreme bilo, a videle su je i druge komšije, majka i sin koji su tvrdili da je devojčica hodala ulicom u Banjskom polju.

Saslušan Jankovićev drug i direktor „Vodovoda“

Prijatelj osumnjičenog Srđana Jankovića i direktor JKP „Vodovod“ Goran Pavić saslušani su u ponedeljak u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru. Jankovićev prijatelj saslušan je povodom toga što je osumnjičenom, u danima potrage za Dankom, pozajmio svoj automobil, a veruje se da je direktor javnog preduzeća govorio o ponašanju zaposlenih.

Predviđeno je da u nastavku istrage bude saslušan i prijatelj Dankinog oca, koji je sa njim kobnog dana došao u Banjsko polje da traga za devojčicom.

Otac osumnjičenog uskoro na slobodi

Pored braći Dragijević i Srđana Jankovića, tokom istrage je priveden i Radoslav Dragijević, njihov otac, zbog sumnje da je sa sinom pomogao Dejanu da premeste Dankino telo. Nakon što je Dalibor Dragijević, po svemu sudeći, ubijen u policijskoj stanici, očekuje se da uskoro na slobodu bude pušten Radoslav. U međuvremenu, njegova supruga, majka osuminjčenih, je takođe preminula.

Potraga za telom ubijene dvogodišnje Danke Ilić Foto: M.M./ATAImages

Podsetimo, dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila Jankovića i Dragijevića iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Bonus video: Slučaj dvogodišnje Danke Ilić: Kako smo se od skoro rešenog slučaja vratili na početak

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare