Pero Jovović Foto:Nova S

Organizacija Civil Rights Defenders reagovala je zbog ugrožavanja bezbednosti Nova.rs Pera Jovovića, kom su prethodnog dana, nakon objave da se nalazi u Pritšini, pojedini korisnici društvenim mreža upućivali pretnje smrću. Oni su istakli je hitno potrebno istražiti targetiranje našeg novinara.

„Pozivamo vlasti Srbije da istraže ovo užasno targetiranje. novinara. Ovo oslikava sve veći broj pretanja koji novinari dobijaju putem interneta“, piše na objavi ove organizacije na društvenoj mreži Tviter.

Povodom napada našeg novinara, oglasilo se i Nezavisno društvno novinara Vojvodine iz kog su istakli da je nedopustivo da se ponovo crtaju mete po novinarima i da ih targetiraju kao izdajnke zbog svojih objava na svojim privatnim profilima na društvnim mrežama.

U svom saopštenju Nezavisno društvo novinara Vojvodine  najoštrije osuđuje pretnje smrću i hajku protiv novinara portala Nova.rs Pera Jovovića i zahteva hitnu rekaciju nadležnih institucija, kao i tužilaštva.

Pročitajte još...

Oni zahtevaju da se spreče dalji napadi i pretenje, kao i da se procesuiraju oni koji mu na taj način ugrožavaju život.

„Protiv novinara Nova.rs Pera Jovovića je pokrenuta hajka nakon pisanja Informera da je na svom privatnom profilu na društvenim mrežama objavio simbole Kosova. On je zbog svoje objave dobio veliki broj pretnji smrću, a na jednoj od montiranih fotografija koja je objavljena o njemu, nepoznati počinioci su prikazali Jovovića sa nožem u glavi. Podsećamo da ovo nije prvi slučaj da nacionalistička retorika, zbog nerešenih odnosa između Beograda i Prištine, ugrožava novinarsku sigurnost. Svaki put kada su ti odnosi nategnuti, novinari bivaju napadnuti“, napominju iz NDNV.

Novinaru Nova.rs Peru Jovoviću, prethodnog dana upućene su pretnje smrću na društvenim mrežama, nakon što su prorežimski mediji iskoristili njegovu objavu sa Fejsbuka u kojoj navodi da se nalazi u Prištini. Oni su u svojim tekstovima obeležili našeg novinara „kao izdajnika“, nakon čega su usledile brojne pretnje na njegov račun.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar