Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Suđenje učitelju glume Miroslavu Miki Aleksiću nastavljeno je danas pred Višim sudom u Beogradu, a na ranijim ročištima svoje potresno iskustvo iznela je jedna od žrtava, glumica Milena Radulović. Radulović je danas nastavila svedočenje, a pitanja joj je postavljao i optuženi Aleksić.

Glumica koja je prva prijavila Aleksića, danas je nastavila da odgovara na pitanja odbrane. Pitanja joj je postavljao i optuženi Aleksić, a mahom su se odnosila na period nakon krivičnih dela za koja se tereti.

Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Aleksić: Da li sam ja vas pozvao ili nagovarao u dramski studio?

Milena: Ne, sama sam.

Pročitajte još:

Aleksić: Da li sam vas terao?

Milena: Odgovorila sam već.

Aleksić: Jesam li vam objasnio da možete da napustite studio bilo kada?

Milena: Da, pre nego što ste počeli da me silujete. Posle ste pretili. Znala sam da ću snositi posledice jer ste vi to što jeste. Meni niko neće verovati. Bila sam u klopci. Ovo što ste pitali je dok ste bili voljeni predavač, a ne silovatelj i zlostavljač.

Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Aleksić: Da li ste mi ikad uputili primedbu za sedam godina, da li ste se žalili?

Milena: Molila sam vas da ne radite to, gledali ste me kako venem. Kako me uništavate…

Aleksić: Je l sam vam ikada upućivao pretnje? Vama, vašim članovima porodice, sestri?

Milena: Meni jeste, da ne biste voleli da mi se to dogodi sa životom, ako ispričam šta se desilo. Da mi niko ne veruje, da će stati u vašu odbranu. Išamarali ste me pred celim časom, pred 30 svedoka kao da je vežba. Pokazali ste mi da možete da manipulišete.

Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Aleksić se u više navrata osmehivao dok je postavljao pitanje, što je ostavilo u šoku sve prisutne u sudu.

Aleksić: Izbegava da odgovori, je l to deo probe ili nije?

Milena: To je šamaranje. Šamarali ste me i šapnuli: „Je l vidiš da je bolje da me slušaš?“

Aleksić je potom upitao Milenu Radulović da li ju je ucenjivao, na šta je ona rekla: „Ucenjivali ste me mojom sramotom, niko nije smeo da vam kaže ne. Sami ste pričali da grupom samo Mika upravlja“.

Aleksić: Bilo je tu još pravila i dobro je što ih je bilo. Da li sam vam govorio da ću da vam omogućim da upišete FDU?

Milena: Ne, ali ste se hvalili kakav uticaj imate na Biljanu (suprugu) jer je ona neki faktor.

Aleksić: Ona nije neki faktor, nego je najbolja profesorka.

Aleksić se potom osvrnuo na period kada je žrtva Milena Radulović prestala da ide u školu glume. On je tom prilikom govorio o događajima koji su se dešavali nakon što je ona prestala da dolazi u školu, odnosno kada je dolazila sa roditeljima kod njega.

Hrabro istupila i progovorila o svemu

Podsetimo, Milena Radulović je na ranijem pretresu pred sudom po prvi put javno progovorila o hororu kroz koji je prošla dok je pohađala školu glume „Stvar srca“. Potresena glumica drhtavim glasom ispričala je da je u školu išla od 11. do 17. godine i da je upravo tu stekla svoje prijatelje, naučila da voli pozorište i još puno stvari, te da zbog toga nije ništa ukazivalo da će joj se dogoditi užasi kroz koje je prošla.

Pročitajte još:

Podsetimo, Miroslav Mika Aleksić optužen je ukupno za devet slučajeva silovanja i polnog uznemiravanja, od čega su čak četiri bila u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila upravo glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

VIDEO: Suđenje Miroslavu Aleksiću: Odbrana ispitivala Milenu Radulović, kažnjen advokat odbrane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar