Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs; REUTERS/Antonio Bronic; EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Nevena V. (20), iz Dubone kod Mladenovca, teško je povređena pre osam dana kada je Uroš B. iz kalašnjikova pobio i ranio njene vršnjake koji su sedeli i družili se pored seoske škole. Neveni je sada potrebna naša pomoć.

U krvavom piru tada su u Malom Orašju ubijeni tinejdžeri M. M, N. S, L. M, A. M. i N. M., dok je nekoliko njih lakše i teže povređeno kada je osumnjičeni došao do spomenika u tom mestu i ispalio rafalnu paljbu. Nakon počinjenog zločina produžio je do Dubone, odakle je i on sam, pa zapucao tom prilikom ubio je mladog policajca M. P. i njegovu rođenu sestru K. P. i njihovog prijatelja D. T. Tom prilikom povređena je i Nevena V. kojoj su lekari morali da amputiraju ruku kako bi je spasili. Sada se na društvenim mrežama pronela informacija da je njoij potrebna opracija i veštačka ruka kako bi dalje nastavila sa normalnim životom, a njen prijatelj za Kurir je potvrdio tu informaciju.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Dragi moji, u teškim danima posle tragedije koje su mnoge porodice zavile u crno, želimo da pokažemo solidarnost i da ljubavlju i dobrotom popravimo svet u kojem živimo i u kojem rastu naša deca kako bi ga za njih ostavili boljim nego što je trenutno“, rekao je Nevenin prijatelj, a zatim dodao:

„Predivna Nevena V. koja ima samo 20 godina, u napadu kod Mladenovca 4. maja teško je ranjena. Kao posledica teškog ranjavanja Neveni je amputirana leva podlaktica. Ipak postoji rešenje i za bolji Nevenin život veštačka, bionička ruka koja bi joj život učinila manje teškim i olakšala mnogobrojne probleme, ali je veoma skupa i nedostižna za Nevenu i njenu porodicu jer košta oko 50.000 evra u zavisnosti od težine povrede, a država dotira maksimalni iznos do 11.000 evra“.

Nevenin prijatelj je zamolio sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da pomognu devojci tako što bi uplatili novac direktno na namenski račun za pomoć Neveni V.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages


Detalji računa:

Broj tekućeg računa: 160600000170217589 Banka Intesa

Svrha uplate: Donacija za Nevenu V.

Podsetimo, Uroš B. je osam porodica zavio u crno kada je započeo svoj krvavi pir. On je proteklog vikenda priznao krivicu za masakr u selima kod Mladenovca. Pred tužilaštvom je ispričao da je želeo da zaplaši stanovništvo, te da je zbog toga pucao u meštane. Većinu njih, kako je rekao, nije ni poznavao. Nakon stravičnog masakra, Uroš B. se sakrio kod svojih rođaka u selu Vinjište, gde su mu stavljene lisice na ruke.

BONUS VIDEO: Hapšenje mladića osumnjičenog da je počinio masakr kod Smedereva i Mladenovca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar