Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Optužene vođe organizovane kriminalne, Veljko Belivuk i Marko Miljković, ponovo će sutra biti saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK), od strane crnogorskih istražnih organa, saznaje Nova.rs. Sumnjiče se za tri likvidacije - Damira Hodžića, Adisa Spahića i Mileta Radulovića, a glavni dokaz protiv osumnjičenih vođa navijačke grupe "Principi" su dopisivanja putem "Skaj" aplikacije.

Pored Belivuka i Miljkovića biće ispitan i Nebojša Janković.

Crnogorsko tužilaštvo sumnjiči Belivuka i Miljkovića da su ilegalnim putem prošle godine ušli u Crnu Goru, gde su likvidirali Damira Hodžića i njegovog šuraka Ratka Živkovića. Sumnjiči se da je Ratko Živković žrtve namamio u kuću u Spužu, gde su one potom likvidirane.

Zločini za koje se sumnjiče Belivuk i njegovi pajtosi realizovani su u drugoj polovini 2020. godine, kada su Veljko Belivuk i NN lice formirali su kriminalnu grupu na teritoriji Crne Gore, sa ciljem da izvrše teška krivična dela.

Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Belivuk se sumnjiči da je odmah pucao u glavu Hodžiću. Jedan od ključnih dokaza protiv njega pribavljen je putem aplikacije „Skaj“, kada je Belivuk poslao glasovnu poruku preko kriptovanog telefona svojim pajtosima.

„Brate, i Zemo i Hel (kako su im bili nadimci na Skaj telefonima prim. aut) i svi su dobro odreagovali, to ne može uopšte da se komentariše, svako je hvatao svog, meni je zapao Kasap, Kratos je hvatao zeta, Hel je hvatao Mileta, to što je Kasap imao utoku i potegao, brate, to niko nije mogao da očekuje i to nije moglo da se promeni i ne može da se ispravi, to nikako brate, ja uopšte nisam hteo da rizikujem, mi smo se tako dogovorili sami bez obzira šta ste vi rekli u grupi, ako se vidi i potegne odmah da sed puca“, rekao je Belivuk i dodao:

Pročitajte još:

„Brate, to nema šta tu da se pravdamo“, navodi se u istrazi protiv pomenutih lica.

Sa druge strane, Mile Radulović zvani Mile Kapetak je najpre otet, a potom i likvidiran.

Tada je kidnapovan i Mile Radulović zvani Mile Kapetan i odveden na nepoznatu lokaciju, gde je i ubijen.

Tragove su, kako se sumnja, uklonili tako što su oprali unutrašnje zidove kuće i menjali su podove.

Foto: Rade Prelić/Tanjug

Podsetimo, Belivuk, Miljković i Janković bi trebalo da sutra budu saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal, pa nalogu crnogorskih istražnih organa. Ovo je drugi put da se saslušavaju od strane crnogorskih istražnih organa. Prošli put su saslušani uz prisustvo crnogorskog tužioca Saše Čađenovića.

Inače, Belivuk, Miljković i Janković su tada negirali krivicu, a kako su istakli, detaljnu odbranu će izneti kada budu dobili sve spise, s obzirom da je dotad stigla samo naredba o sprovođenju istrage.

BONUS video: Belivuk i Miljković negirali ubistva u Crnoj Gori

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar