Foto: Nova.rs

Veljko Belivuk, Marko Miljković, njihove supruge i još tri osobe sumnjiče se za krivično delo pranje novca, a istraga se odnosi na zaplenjene nekretnine, automobile i satove. Portal Nova.rs otkriva šta je sve zaplenjeno osumnjičenima, ali i koliko je vrednost pomenutih predmeta.

Istraga se vodi protiv sedam osoba, a interesantno je da se ona odnosi i na period od 2016. godine, pa nadalje, iako je prema tvrdnjama tužilaštva, kriminalna grupa Belivuk-Miljković nastala 2019. godine.

Pročitajte još:

U istrazi tužilaštvo tvrdi da je reč o predmetima koje su osumnjičeni kupili od kriminalnih aktivnosti koje su vršili kao navijači FK „Partizan“.

Reč je o o nekoliko stanova i placova za koje tužilaštvo tvrdi da su kupljeni novcem stečenim vršenjem krivičnih dela. Radi se o nekoliko lokacija – ulice Kozarčeva, Živka Davidovića, Čačanska, Grge Andrijanovića, Levskog, ali i građevinsko zemljište u Vrčinu. Sem toga, reč je o nekoliko skupocenih automobila, pa tako tužilac navodi da je Bojana Belivuk navodno 23.04.2020. pazarila automobil marke „folksvagen tiguan“ za 25.000 evra, dok je samo dva dana kasnije Veljko Belivuk kupio vozilo „škoda superb“ po ceni od 16.500 evra.

Sa druge strane, sem velike količine novca koja je zaplenjena, Miljkovića tužilaštvo tereti da je novac od kriminalnih aktivnosti, sem nekretnica, ulagao u kupovinu skupocenih satova.

Vila Veljka Belivuka i Marka Miljkovića Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Reč je o tri sata – jedan marke „roleks kristofer“ u iznosu od 1,9 miliona dinara, zatim „roleks“ vredan 442.569 hiljada dinara, ali i „breitling“ od 260.908 hiljada dinara. Policija je prilikom pretresa 29. januara ove godine kod Belivuka pronašla sat marke „roleks“ vredan 2,2 miliona dinara.

U Belivukovom stanu razne valute

Pročitajte još:

Inače, 5. februara, dan nakon hapšenja kriminalne grupe, kod Veljka Belivuka zaplenjena je ogromna količina novca. Reč je o više od 31.000 evra, 369.000 hiljada dinara, 11.090 turskih lira, 3.000 mađarskih forinti, 250 američkih dolar.

Kod njegove supruge zaplenjeno je 19.770 evra, 101 američkih dolara, 4.000 severnomakedonskih denara i nešto više 374.000 dinara.

Podsetimo, reč je o istrazi koja se vodi protiv Belivuka i Miljkovića uporedo sa istragom za stvaranje kriminalne organizacije kojoj se na teret stavljuju teška krivična dela – brutalne likvidacije, otmice, rasturanje droge i oružja, ali i jedno silovanje.

 

BONUS video: Belivuk i Miljković negirali ubistva u Crnoj Gori

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare