Foto: N1, Zoran Lončarević

Nakon što se Boban Bogdanović, predsednik pokreta "Odgovor", ponovo oglasio povodom svojih navodih saznanja o ubistvu Olivera Ivanovića, lidera "Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda" koji je likvidiran u Kosovskoj Mitrovici 16. januara 2018, demantujući svoje ranije izjave, rekavši da je ovo političko ubistvo počinio izvesni čovek pod nadimkom Crnogorac, član kavačkog klana, brat istaknutog političara kaže da bi to bilo isto kao i reći da ga je ubio muškarac iz Beograda, sa nadimkom Srbin.

Boban Bogdanović, predsednik pokreta „Odgovor“, ponovo se oglasio povodom ubistva Olivera Ivanovića, istaknutog političara sa Kosova i Metohije, koji je ubijen u Kosovskoj Mitrovici 16. januara 2018. godine. Iako je ranije tvrdio da je ubistvo Ivanovića počinio Ljubomir Lainović, egzekutor klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Bogdanović je sada sam sebe demantovao.

Pročitajte još:

Bogdanović je izjavio da nije promenio, već samo dopunio svoj raniji iskaz.

„Dopunio u tom delu da Lainović nije bio taj koji je pucao nego, prema saznanjima koje sam imao, on je bio deo likvidatora koji su učestvovali u Oliverovom ubistvu. Onaj koji je pucao u Olivera nadimak mu je Crnogorac. Ja sam sa svim tim detaljima upoznao i srpsko tužilaštvo, međutim mi imamo jednu jako lošu situaciju, još uvek je predistražni postupak u toku. Dok se u Prištini vodi ozbiljna istraga tužilaštva po pitanju nalogodavaca, naručioca ubistva“, kazao je Bogdanović u sredu, na konferenciji u Medija centru na kojoj je potpisao Memorandum o saradnji i zajedničkom predstavljanju sa liderom GI „Sloboda, pravda i opstanak“ Nenadom Rašićem.

Boban Bogdanović Foto: Printscreen/YouTube/Krik

Oliverov brat Miroslav Ivanović kaže za portal Nova.rs da mu nije jasno zašto je Bogdanović promenio svoju izjavu.

„Ne razumem i nije mi jasno zašto je Bogdanović sada izneo novu tvrdnju. Ne znam šta se dogodilo u međuvremenu, ko je uticao na njega. Izjava je uopštena. Reći da je u Olivera pucao čovek pod nadimkom Crnogorac, pripadnik kavačkog klana, je isto kao reći da je to uradio neko iz Beograda pod nadimkom Srbin“, kaže Miroslav Ivanović.

Od ubistva lidera „Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda“, prošlo je skoro četiri godine, ali naprekta u istrazi odavno nema.

„Nas, kao porodicu, niko već dugo nije kontaktirao ni iz Beograda, ni iz Prištine. Iako se paralelno vode dve istrage, izgleda da nijedna ne napreduje, makar da mi znamo. Ja razumem, i to je u redu, da policija neće javno da saopštava neke detalje, u interesu istrage. Ali dovoljno je da kažu samo da nešto rade, ne moraju da kažu šta tačno. Mislim da je potrebno i da javnost sazna da je istraga u toku“, objašnjava Miroslav Ivanović.

Foto: EPA-EFE/STRINGER

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. na ulici, ispred prostorija sedišta svoje GI „SDP“ čiji je bio lider. Pre toga je bio targetiran od stane provladinih medija iz Beograda.

„Kao da sve strane, Beograd, Priština, ali i treća strana, a to je strani faktor koji je prisutan ovde i ima uticaja, želi da se sve vremenom zaboravi. Kao da nikome nije stalo da se istina sazna. Čini se da i Beograd i Priština tu imaju isti interes, ali čude me i da ta treća strana, strani faktor, koji se u početku svakodnevno interesovao o napretku istrage, sada takođe ćuti. Izgleda da ćemo morati da sačekamo neka nova, bolja vremena da se sazna istina o ubistvu mog brata“, kaže za Nova.rs Miroslav Ivanović.

***

BONUS VIDEO:  Jedna od izjava Bobana Bogdanovića o ubistvu Olivera ivanovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar