Oliver Ivnović, Boban Bogdanović
Foto: Zoran Lončarević/KRIK

Boban Bogdanović, koji je nedavno za KRIK izneo svoja saznanja o ubistvu kosovskog političara Olivera Ivanovića, saslušan je juče u Tužilaštvu za organizovani kriminal gde je ponovio da je, prema njegovim informacijama, zločin izvršio Ljubomir Lainović, dok su organizatori i nalogodavci biznismeni Zvonko Veselinović i Milan Radoičić. Bogdanović u razgovoru za list Nova ističe da je izneo i ključni detalj koji je dosad nepoznat javnosti i o kome ne sme da govori, a dodaje i da će sva svoja saznanja ispričati i kosovskim organima.

Bogdanović je juče iz tužilaštva izašao zadovoljan i za list Nova kaže da očekuje da se institucije po prvi put ozbiljno posvete istrazi, a trebalo bi i da bude pozvan kao svedok na suđenju u Prištini.

„Što se tiče tužioca nemam primedbu, bilo je korektno sa njegove strane i izneo sam sva svoja saznanja, sve je proteklo u skladu sa zakonom. Ali još uvek očekujem odgovor na moj zahtev za mere bezbednosti. Ja sam svoju građansku dužnost ispunio i čini mi se da će sada institucije zaista reagovati, jer ću biti pozvan i kao svedok u Prištini na Kosovu“, kaže Bogdanović.

Boban Bogdanović Foto: Printscreen/YouTube/Krik

Ističe da je sve ponovio, odnosno saznanja koja je dobio od svog prijatelja Aleksandra Gligorijevića Pukija, a kojeg je ubio klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

“Takođe, tužiocu sam rekao ključni detalj, koji može biti od izuzetne važnosti za istragu, a koji nisam rekao dosad u javnosti”, kaže Bogdanović koji nije želeo da otkrije o čemu se tačno radi.

Pročitajte još:

Inače, njega su tokom prošle nedelje pozvali i kosovski pravosudni organi, a koji vode postupak za ubistvo političara Ivanovića na Kosovu.

Bogdanović je spreman da i njima ispriča sva svoja saznanja o zločinu koji je 2018. potresao javnost.

„Po prvi put su vrlo ozbiljno pristupili istrazi, ali i dalje mora postojati pritisak javnosti, jer ako se desi da predmet ponovo bude sklonjen u fioku onda je jasno da je na ubistvu potpis države“, zaključio je Bogdanović za naš list.

MUP bez namere da ispita

Inače, nakon Bogdanovićevog istupa u javnosti, oglasio se srpski MUP, ali i ministar policije Aleksandar Vulin, rekavši da Bogdanović ništa novo nije rekao i da iznosi laži. Krajnje nesvakidašnje, za policiju je time ceo slučaj bio zaokružen, bez namere da detaljno provere navode.

Aleksandar Vulin Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Podsetimo, kosovski političar Oliver Ivanović, lider Građanske incijative SDP, ubijen je 16. januara 2018., a ni četiri godine nakon ubistva ne zna se ko je nalogodavac zločina koji je potresao srpsku javnost.

Pročitajte još:

Kamere nisu radile

Od 16. januara 2018. do danas ni srpski ni kosovski organi nisu otkrili ko je i po čijem nalogu pucao u Ivanovića. Iako su na prostorijama njegove stranke bile postavljene kamere, one u trenutku ubistva nisu radile.

Šta je sa ostalim kamerama koje su, kako se govorilo, postavljene po celoj Severnoj Mitrovici i kako je moguće da se ni na jednoj ne vide ubice, pitanja su na koje odgovora nema već četiri godine.

BONUS VIDEO: Ubistvo Olivera Ivanovića: Gosti Miroslav Ivanović i Ivan Ninić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram