Uroš i Miloš Panić Foto: Instagram/milos____panic/uros__panic__

Braća Uroš i Miloš Panić, kumići predsednika Srbije Aleksandra Vučića, konačno su iza rešetaka nakon četiri meseca bekstva u kom su bili nakon što je policija sprovela veliku akciju zbog sumnje da su organizovali prostituciju u Beogradu. Panićima su lisice na ruke stavljene nakon što su sleteli na beogradski aerodrom "Nikola Tesla", a doputovali su iz Crne Gore. I to nije prvi put da se ova država pominje kao jedna u kojima borave Panići, a Uroš je već bio u sukobu za crnogorskim zakonom.

Braća Panić trenutno se nalaze u Centralnom zatvoru nakon što im je policija na aerodromu stavila lisice na ruke. Oni se sumnjiče da su počinili krivična dela trgovina ljudima i posredovanje u prostituciji. Tačnije, policija i tužilaštvo smatraju da su Panići, zajedno sa ranije uhapšenima Vukom Stankovićem i Sonjom L, njenim suprugom D. L. i I. Z. organizovali prostituciju na više lokacija u Beogradu.

Svoj ilegalni biznis su reklamirali na društvenim mrežama putem oglasa, pod paravanom salona za masažu, u kom su naveli da mlade i zgodne maserke pružaju usluge senzualne masaže za muškarce.

Uros Panić i Vuk Stanković Foto: Screenshot/Instagram/vukeeeeee

Ovu uslugu naplaćivali su od 3.000 do 10.000 dinara, a paralelno sa tim, nudili su i posao navodnim maserkama, obećavajući zaradu od 100 evra dnevno. Sastanci klijenata i „maserki“ odvijao se na tri lokacije u Beogradu, između ostalog u salonu koji se vodi na Vuka Stankovića. Kada je priveden D. L, suprug osumnjičene Sonje L, koji je priznao da je posredovao u prostituciji, kazao da je on kum Uroša Panića, ali i objasnio da su devojke podvodili u stanovima Petra Panića Pane.

Dok su policija i tužilaštvo (makar zvanično) istraživali ovu grupu, čini se da su braća Panić utočište potražili u zemljama regiona, pa se tako govorkalo da se kriju u Hrvatskoj i Crnoj Gori, gde je Panić i uhapšen početkom maja zbog ilegalnog boravka, ali je pušten jer za njim nije bilo međunarodne poternice. I to nije bio prvi put da je Uroš Panić bio u sukobu sa crnogorskom policijom.

Divljao po Budvi

Kako smo ranije pisali, Uroš Panić je u leto 2022. godine skupocenim BMW-om vozio suprotnom kolovoznom trakom u centru Budve u kasnim večernjim satima. Tada su ga primetili policajci koji su bili u službenim kolima. Protiv Vučićevog kumčeta podeneta je prekršajna prijava i on je kažnjen sa 300 evra. Kako je izvor našeg portala ranije ispričalo, tom privođenju je prethodila filmska jurnjava.

„Policajci su sprovodili rutinsku kontrolu saobraćaja, kada je naišao BMW koji je vozio Uroš Panić. On je verovatno mislio da će i njega zaustaviti, pa je rešio da izbegne susret sa policajcima po svaku cenu i prešao je u suprotnu kolovoznu traku. Nije jasno da li je on možda vozio pijan ili je imao nešto u kolima što bi ga kompromitovalo, tek on je pobegao u hotel u kom je odseo. Ali, policija ga je identifikovala i došli su za njim u hotel“, naveo je izvor Nova.rs.

Uros Panić Foto:Instagram/uros__panic__

Uroš Panić je u prvom trenutku sarađivao sa policijom, čak im je predao i dokumenta, verovatno da ga policajci ne bi priveli i kao osiguranje da će se pojaviti kod sudije za prekršaje.

„U jednom trenutku se Uroš Panić predomislio, izašao iz hotela, seo u BMW i krenuo ka granici Crne Gore i Srbije. Ipak, shvatio je da ne može da pređe granicu i da cela situacija po njega može još više da se iskomplikuje, pa je okrenuo automobil i ipak rešio da se vrati u Budvu i plati kaznu“, navodi izvor Nova.rs.

Vučićevo kumče je sudija za prekšaje oglobio sa 300 evra zbog saobraćajnog prekršaja, ali tu nije bio kraj ni njegovim avanturama niti kaznama.

„Policija ga je, na neki način, „uzela na zub“. Uroš Panić je bahato parkirao BMW na mestu gde to nije smeo i, naravno, „pauk“ mu je odneo automobil. Na kraju je platio obe kazne, podigao automobil i otputovao iz Budve“, ispričao je ranije sagovornik Nova.rs.

Bonus video: Nakon svega ipak potraga za Panićima…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare