Foto: Shutterstock

"Da nismo došli ja i još jedan komšija, bila bi sugurno mrtva. Bila je modra u licu. Nije disala, nije davala znake života. Sekunde su je delile od smrti", ovim rečima Saša Ranđelović iz Niša opisuje dramatične trenutke spasavanja komšinice S. S. (32), koju je juče, u ulazu zgrade u Ulici Svrljiških partizanskih odreda pokušao da udavi suprug D.S. (35) stežući joj vrat plastičnom vezicom.

Nasilnik je uspeo da pobegne sa lica mesta ali je u akciji kriminalističke policije uhapšen ubrzo na ulazu u Svrljig i određeno mu je zadržavanje, dok je povređenoj ženi ukazana medicinska pomoć.

„Ja i još jedan komšija sa sprata iznad čuli smo povike i galamu u hodniku zgrade. Kada smo strčali do ulaza, on je davio komšinicu plastičnom vezicom. Odgurnuo sam ga, on je istrčao, seo u auto i pobegao. Ona nije disala, nije davala nikakve znakove života. Ležala je nepomično, kao da je mrtva. Podigli smo joj ruku, ona pada dole. Otrčao sam kući da uzmem alat da isečem vezicu, okrenuli je na stranu i počela je da diše. Posle je došla Hitna pomoć, policija“, opisuje Ranđelović dramatične trenutke spasavanja komšinice.

Posetimo, stanar zgrade u kojoj se dogodio pokušaj ubistva istakao je da ništa nije ukazivalo na to da će do takvog napada doći.

„Oni su oboje bili pristojni i izgledali su kao par koji se dobro slaže. Kupili su stan u zgradi čim se izgradila. Koliko znam, žena radi kao zdravstveni radnik, a muž je bio vozač. Ljubazno se uvek javljao na ulici i u zgradi. Šta mu je bilo, niko ne zna. Nešto mu je sigurno „kvrcnulo“ u glavi i eto nesreće, a šteta, bili su fina porodica“, rekao je jedan od komšija.

Osumnjičenom je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tom tužilaštvu.

BONUS VIDEO: Napad na radnicu teretane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar