Olgica Markanović Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Suđenje Olgici Markanović i Jasmini Tasić, koje su optužene za teško delo protiv zdravlja ljudi, to jest da su neovlašćeno preduzimale estetske zahteve nad pacijentkinjama, nastavlja se u Prvom osnovnom sudu u Beogradu. Na prošlom ročištu je iskaz dala oštećena Kristina Milovanović, a danas se očekuje da iskaz daju i ostali svedoci.

Svedok Kristina Milanović je rekla da joj je optužena Markanović, poznata i kao „barbi doktorka“, radila tretman na nosu. Ona je istakla da joj je Markanović rekla da je završila Medicinski fakultet i da će joj laserom raditi remodelovanje nosa.

Milanović je je u svom iskazu istakla da je Olgica Markanović rekla da će pomoću lasera smanjiti obim nosa i ukloniti grbicu, prenosi Blic.

Sudija je dao odbrani rešenje o produženju mere zabrane napuštanja boravišta Markanovićevoj, a sledeće suđenje zakazano za 9. maj kada će ostali svedoci biti saslušani.

Zbog estetskih zahvata barbi doktorke 18 pacijenata imalo teške povrede

Optužnim predlogom optužene se terete da su počinile teško krivično delo protiv zdravlja ljudi u saizvršilaštvu, na štetu 18 oštećenih pacijenata.

U saopštenju tužilaštva se navodi da se proširenim optužnim predlogom Markanović i Tasić terete da su od januara 2020. godine do 6. februara prošle godine, u salonu Tajas izvodile hirurške procedure i to invazivnom primenom sredstva O2 No Needle Mesotherapy – Beauty Machine – Skin energy Activation Instrument, uz korišćenje injekcija lokalne anestezije lidokain-hlorid koje je davala okrivljena O.M, a zbog čega je 18 pacijenata imalo teške telesne povrede.

Tužilaštvo je predložilo sudu da nakon održanog glavnog pretresa Markanović osudi na pet godina zatvora, a njenu pomoćnicu Tasić na godinu i po.

One se takođe terete da su od 1. maja 2020. godine do 1. marta prošle godine u neregistrovanom „medicinsko-estetskom centru Tayas“ u Beogradu u ulici Driničkoj br. 8, a ne ovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva „plazma pen“ prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog i trećeg stepena.

Istovremeno su koristile injekcije lokalne anestezije koje nisu odobrene („lidokain – hlorida“), koje su bile rizične po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije, a zbog nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih.

Markanović je nakon hapšenja na saslušanju u tužilaštvu negirala da se bavila nadrilekarstvom, odnosno medicinskim zahvatima za koje nema licencu. Markanović je na početku svoje odbrane tvrdila da se klijentima nije predstavlja kao medicinski radnik, kao i da nije nosila beli, već roze mantil.

Kako kaže, ona ne zna ko je osim nje koristio aparat „plazma pen“, dok je naglasila da aparat koji se pominje u optužnici nije njen i da ga ona nije koristila.

Markanović je takođe rekla da je vlasnik salona njena nekadašnja saradnica Tasić, a da je ona dolazila na svakih 20 dana kako bi radila tretmane.

U svojoj odbrani pred tužiocem ona je tvrdila da su usluge koje je pružala pacijentima bile kozmetičke prirode i da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine.

Bonus video: Posle šest godina završava se suđenje rukovodiocima MB „Namenska“ u Lučanima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar