Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Za drugi upisni rok na fakultetima Univerzitetu u Beogradu ostala su 1.893 slobodna mesta za studente na budžetu i 1.846 za sufinansirajuće.

Kako je saopštio BU, najviše slobodnih mesta ostalo je na Filološkom fakultetu – 529, od čega 236 mesta za studente na budžetu i 293 za samofinansirajuće, dok je najmanje ostalo na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja – svega tri mesta i to za samofinansirajuće studente, piše N1.

Nijedno mesto nije ostalo na Arhitektonskom, Elektrotehničkom, Fakultetu organizacionih nauka i Fakultetu bezbednosti.

Na Građevinskom fakultetu ostala su 34 mesta na budžetu i 58 za samofinansirajuće studente. Na Mašinskom 36 na budžetu i 52 za samofinansirajuće, dok je na Rudarsko-geološkom ostalo 165 mesta za studente na budžetu i 59 za samofinansirajuće.

PROČITAJTE JOŠ:

Na Saobraćajnom fakultetu je ostalo 19 mesta na budžetu i dva za samofinansiranje, Tehnološko-metalurškom 160 na budžetu i 40 za samofinansirajuće, na Tehničkom fakultetu u Boru 128 mesta na budžetu i 36 za samofinansirajuće, dok su na Poljoprivrednomfakultetu ostala 323 mesta na budžetu i 119 za samofinansirajuće.

Na Šumarski će u drugom ispitnom roku moći da konkuriše 125 studenata za budžetsko studiranje i 132 za samofinansirajuće, dok je na Ekonomskom ostalo 106 mesta, i to za samofinansirajuće studente, a na Pravnom, takođe za samofinansirajuće – 328 mesta.

Na Pravoslavno-bogoslovskom fakultetu ostalo je 34 mesta za budžetska mesta i 74 za samofinansirajuće, Filozofskom 147 mesta na budžetu i šest za samofinansirajuće, a na Fakultetu političkih nauka 67 mesta, samo za samofinansirajuće studente.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Na Učiteljskom fakultetu ostalo je 79 mesta na budžetu i 92 za samofinansirajuće, na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju četiri mesta na budžetu i 49 za samofinansirajuće, na Fakultetu veterinarske medicine 36 mesta za samofinansirajuće, dok je na Medicinskom ostalo pet mesta za budžetske studente i 105 za samofinansirajuće.

Na Stomatološkom je ostalo 21 mesto za sufinansirajuće, na Farmaceutskom pet za samofinansirajuće, Matematičkom 130 mesta na budžetu i 31 za samofinansirajuće, na Fizičkom 84 na budžetu i 14 za samofinansirajuće, na Hemijskom 70 na budžetu i tri za samofinansirajuće studente.

Na Fakultetu za fizičku hemiju ostala su 53 mesta na budžetu i 14 za samofinansirajuće, na Biološkom 13 mesta za budžetske i 17 za samofinansirajuće studente, i na Geografskom 48 mesta za studente na budžetu i 87 za samofinansirajuće.

Za pripadnike romske manjine ostala su 62 mesta, za lica sa invaliditetom 44 i za državljane Srbije koji su srednju školu završili u inostranstvu 90 mesta na svim fakultetima.

BONUS VIDEO: Studenti razvili transparente sa Gašićevim izjavama u Pionirskom parku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar