Irena Vujović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs
Irena Vujović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Rešavanje problema aerozagađenja, uklanjanje čvrstog otpada, izgradnja fabrike za preradu otpadnih voda i izgradnja kanalizacije, najvažniji su poslovi na kojima ćemo raditi u narednom periodu, izjavila je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović. Govoreći o merenjima zagađenosti vazduha, Vujović je ocenila da su sajt Beoeko Instituta Batut kao i sajt Agencije za zaštitu životne sredine referentni, dok sajt AirVisual nije verifikovan i on skuplja podatke od privatnih korisnika koji imaju merne uređaje.

„Pitanje je i gde oni postavljaju te uređaje, kada mere zagađenost“, naglasila je ona i dodala da je važno da se gledaju verifikovani sajtovi.

Kada je reč o aerozagađenju navela je da je Ministarstvo raspisalo konkurs za zamenu kotlarnica i da su nađeni finansijeri za tu zamenu u nekim gradovima kao što je Kragujevac.

Zamena će, precizirala je ona gostujući na TV Prva, početi nakon završetka grejne sezone, dakle u aprilu ili maju.

Navela je da se i ove godine godine sprovode konkursi za pošumljavanje i daju subvencije za hibridna vozila.

Vujovićeva je istakla da iako zaštita životne sredine zahteva dosta novca, u budžetu ima para za sve goruće potrebe i navela da će se raditi transfer stanice, reciklažni centri, fabrike za preradu otpadnih voda.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar