Foto: Shutterstock, Privatna arhiva

Ukoliko niste znali, u Srbiji postoje ugostiteljski objekti u kojima je dozvoljen boravak kućnog ljubimca, ali po određenoj tarifi. Sudeći po računu koji je objavilo Udruženje potrošača Efektiva, u jednom restoranu na Zlataru, ljubimac, svoje mesto "za stolom", plaća čak 500 dinara.

Na računu, koji je objavljen na društvenim mrežama, stoji da je u restoranu „Zlatarski zlatnik“ u Novoj Varoši, gostima naplaćeno 960 dinara, nakon što su poručili dve nes kafe i doveli kućnog ljubimca. Naime, nes kafe su 460, a jedan ljubimac 500 dinara.

Ova objava šokirala je javnost, a naročito vlasnike kućnih ljubimaca, pre svega one koji redovno posećuju „pet friendly“ lokale, u kojima im nikada nije naplaćena ova „usluga“.

Pročitajte još:

Kako bismo proverili tačnost informacije, kao i datum, od kada ovakva tarifa postoji, i što je najvažnije, da li su gosti restorana unapred upozoreni da će morati da plate ukoliko sa sobom dovedu kućnog ljubimca na ručak ili večeru, pozvali smo pomenuti restoran, koji se nalazi u okviru hotela „Zlatarski zlatnik“.

„Nemamo komentar. To što neki dokoni ljudi svašta pišu i pričaju, nas ne interesuje. I ne postoji ‘Zlatarski zlatnik’ u Novoj Varoši, već samo na Zlataru“, rečeno nam je u ovom lokalu.

Iz Udruženja Efektiva, koje je na svom Tviter nalogu objavilo ovaj račun, napisali su da je uvedena „Nova usluga u kafićima i restoranima, za koju možda nismo ni znali!“

„Boravak kućnog ljubimca za stolom – 500 DIN Objašnjenje: Ugostiteljski objekat bi imao pravo na ovu naplatu samo ako je sa istom, potrošač bio upoznat unapred!“, stoji iznad fotografije pomenutog računa.

***

BONUS VIDEO: Prof. dr Marina Atanacković Marković Kućni ljubimci mogu da smanje pojavu alergija kod dece

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare