Goran Vesić Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić saopštio je da su sa jučerašnjim danom prvom dozom protiv korona virusa vakcinisane 758.973 osobe u Beogradu, što je 54,7 odsto punoletnog stanovništva, a revakcinisano 728,335, odnosno 52,5 odsto punoletnog stanovništva.

Podsetivši da je Krizni štab odlučio koje kategorije stanovništva treba da prime treću dozu, on je rekao da je na Beogradu da, kada bude odlučeno da to bude masovna vakcinacija, organizuje primanje treće doze i da je će to biti „efikasno kao kod vakcinacije prvom i drugom dozom“.

„Pripremili smo kampanju za gradjane kao poziv za vakcinaciju, koju ćemo predstaviti narednih dana, čekamo da država krene sa najavljenom lutrijom. Mi, kao Beograd, dodaćemo još nešto, u smislu da Beogradjanke i Beogradjani budu motivisaniji za vakcinaciju. Bićemo spremni da nastavimo sa otvaranjem punktova i po tržnim centrima kao i na drugim mestima, u mobilnom autobusu, jer je naša obaveza da svakom omogućimo da primi vakcinu ukoliko to želi“, istakao je Vesić.

Kada je reč o eventualnom uvodjenju novih restriktivnih mera, Vesić je istakao da je stav Beograda da sada nemamo istu epidemiološku situaciju kao na početku korone, kada nismo imali vakcinu.

„Sada postoji vakcina, odnosno lek i svako može da uzme taj lek i da se zaštiti. Nećemo dozvoliti da većina bude talac manjine i da zbog toga ulazimo u nove restrikcije koje neće biti potrebne. Dovoljno je da se vakcinišu oni koji se nisu vakcinisali. Niko nove mere nije ni predložio, a nadam se di ih i neće biti“, naveo je Vesić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar