Foto: EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE

Stanovnici sokobanjskog sela Jošanica bili su čak 36 sati bez struje nakon nevremena koje je u sredu uveče protunjalo našom zemljom, a od jutros od 10 časova imaju samo dve faze električne struje. U međuvremenu struja je stigla.

Žitelj Jošanice Igor Mihailović kazao je za Nova.rs da nema naznaka da bi snabdevanje strujom moglo da bude normalizovano pre pondeljka.

„Veoma smo zabrinuti kako ćemo pregurati današnji dan i predstojeći vikend. Bez jedne faze pitanje je šta će biti sa zamrzivačima i frižiderima u selu. Mnogima će se hrana pokvariti, verovatno da će se i sami uređaji pokvariti“, rekao je Mihailović.

Prema njegovim rečima, olujni vetar oborio je bandere kojima se to selo snabdeva strujom iz pravca sela Rujevica.

„Ostala sela imaju struju, a mi smo poslednji u tom nizu sela iz pravca Sokobanje. To je verovatno razlog što smo ostali bez struje toliko dugo. Praktično smo „zadnja rupa na svirali“, rekao je Mihailović.

PROČITAJTE JOŠ

On je kazao da Jošanica ima više od 300 domaćinstava, ali smo dva ili tri domaćinstva imaju generator.

„Skup je to uređaj, košta preko 500 evra, odakle ljudima novac da ga nabave. Moramo da čekamo da otklone kvar, nema nam druge, ali kad će to biti teško je reći. Pominje se ponedeljak, ali niko nije siguran u to“, rekao je Mihailović.

Iz Elektrodistribucije Zaječar su se oglasili povodom problema sa snabdevanjem strujom stanovnika Jošanice i kazali da su njihovi zaposleni uspeli da otklone kvar usled nevremena koje je zahvatilo područje Sokobanje, ali da je u međuvremenu ponovo došlo do prekida u snabdevanju.

Dežurne ekipe, rekli su u EDB Zaječar, rade na otklanjaju kvara, a normalizacija snabdevanju u selu Jošanica se očekuje u toku današnjeg dana.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar