Marina Dorćol, idejni priojekat
Foto: Instagram/vesicg

U Marini Dorćol se sprema izgradnja ogromnog stambeno-poslovnog kompleksa od 200.000 kvadrata bruto građevinske površine, što je 3 puta više nego što ima čitavo naselje Dunavski kej ali na deset puta manjoj površini, navodi nekadašnji poslanik Đorđe Miketić.

Zbog najavljene izbradnje sinoć je na Dunavskom keju pored ograđene Marine Dorćol održan komšijski razgovor zabrinutih stanara Dunavskog keja,

„Donji Dorćol već kuburi sa saobraćajnom infrastrukturom, a parkiranje je postalo nemoguće. Zamislite šta će ovoliko kvadrata, ljudi, automobila i (ne)rešene kanalizacije učiniti našem kraju“, izjavio je Ljubiša Savić, stanar i aktivista.

„Naselje Dunavski kej je rajsko mesto za život. Zidano je planski, okrenuto potrebama ljudi. Sada mu preti apsolutni kolaps. Plan detaljne regulacije je usvojen mimo ovih ljudi, za vreme korone i tada je dozvoljen ovoliki broj kvadrata i spratnost duplo veća nego što je u naselju Dunavski kej“, izjavio je Đorđe Miketić, odbornik na Starom gradu.

On navodi i da građevinsku dozvolu ovaj megalomanski projekat još uvek nije dobio, stoga je na skupu dogovoreno da se zatraži da im se obrati investitor jer se neće dozvoliti uništavanje Dunavskog keja protiv volje stanara koji tu žive.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar