Foto:Screenshot/Pirot Plus Online

Grčka kompanija "Aktor", koja je bila glavni izvođač na četiri deonice Koridora 10 prema Bugarskoj, duguje srpskim firmama podizvođačima. Stotinu podizvođača zahtevaju isplatu nenaplaćenih potraživanja. O dugu niko ne govori, a na drugoj strani, zbog loše finansijske situacije , mnogi radnici ostali su bez posla!

Sto preduzeća iz Srbije radilo je na izgradnji autoputa Niš-Dimitrovgrad, piše Pirot Plus online. 

Dug je – oko dve milijarde i 600 hiljada u dinarima, odnosno 22 miliona evra.

Ugovor „Aktora“ sa srpskim firmama je „back to back“ tačnije u roku od dve sedmice država je trebalo da uplati novac Aktoru kako bi grtčka firma izmirila dug srpskim firmama !

Među vlasnicima srpskih firmi , danas su bili i predstavnici pirotskog preduzeća Kubik trans.

Tokom prepodneva vlasnici preduzeća iz Srbije okupljali su se ispred zgrade Aktora

Od naših sugrađana iz Atine dobili smo sledeću informaciju.

„Usled nemogućnosi da se naplate dugovanja u Srbiji pravnim putem, dolazimo već dva puta u Atinu u predstavnistvo Aktora, firme koja duguje srpskim podizvodjacima 22 miliona eura. Borimo se za novac koji smo zaradili pošteno a koji još uvek nije isplaćen, 4 godine čekamo, a niko iz Vlade se ne oglašava i ne priskače u pomoć srpskim firmama. Danas je preko 50 ljudi iz Srbije, bilo na sastanku sa čelnicima Aktora i nije bilo nikakvog pomaka u pregovorima. Čak smo nakon tihog protesta ispred firme isterani od strane policije pod pretnjom da ćemo biti uhapšeni i privedeni zbog remećenja javnog reda. Vraćamo se u Srbiju opet bez rezultata nadajući se da će neko iz Srbije da nam pritekne u pomoć Pored Kubik transa i Era trans, tu su jos Grejsi Beograd, Naturalbau Niš, Freeteam Pirot, Nema problema Pirot,Šilo prom, Soči Pirot, SD trans Vranje, Greglobal Beograd, Eurorent Beograd“.

***

BONUS VIDEO: Kako se protesti prate na društvenim mrežama: Ovako možete da izbegnete dezinformacije i lažne fotografije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar