Protest roditelja đaka u školskom dvorištu OŠ Filip Filipović Foto:FoNet/Marko Dragoslavić

Roditelji đaka koji pohađaju Osnovnu školu "Filip Filipović" na Banjici okupili su se danas na protestu u školskom dvorištu zbog toga što su, kako tvrde, investitori zauzeli deo dvorišta, srušili deo tribina i počeli izgradnju stambenog objekta na susednoj parceli.

Okupljeni nose transparente sa napisima „Nemate dozvolu“, „Vratite tribine“ i „Bezbednost za učenike“.

Prema javno dostupnim informacijama, investitori su 23. oktobra ove godine Gradskoj upravi Beograda – Sekretarijat za urbanizam – podneli prvu prijavu radova, koja je odbačena. Potom su podneli novu prijavu za početak radova i postupak po njoj je još u toku.

Na gradilištu su danas radile građevinske mašine, postavljeno je više od 20 šipova i u jednom delu se krenulo u iskop.

Majka deteta koje pohađa Osnovnu školu „Filip Filipović“ Ivana Bošković izjavila je FoNetu da su oni na Savetu roditelja dobili informaciju da će zbog izgradnje objekta na susednoj parceli biti ograđen deo školskog dvorišta.

„Nama su iz škole preneli da se neće krenuti u bilo kakve radove dok se ne dobije odobrenje gradskog pravobranioca i Republičkog geodetskog zavoda, zbog toga što se radi o delu javne površine koja pripada gradu Beogradu i tu se nalazi deo školskog dvorišta sa tribinma u okviru katastarske parcele grada Beograda“, rekla je Bošković.

Protest roditelja đaka u školskom dvorištu OŠ Filip Filipović Foto:FoNet/Marko Dragoslavić

Predsednik opštinskog odbora stranke Slobode i pravde na Voždovcu Nenad Petrović izjavio je danas FoNetu da je „ovaj slučaj prevazišao investitorsku bahatost, jer je sada ugrožena bezbednost dece koji pohađaju ovu školu“.

Petrović je naglasio da investitori nisu postavili ni adekvatnu zaštitu ogradu ka školskom dvorištu, već zarđalu žicu i trule daske.

BONUS VIDEO – Učenici u Barajevu posle mesec dana ponovo u školskim klupama: Problematični učenik više ne može maltretira đake

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar