Marija Stevanović, profesorka koja je prošlog novembra pretrpela nasilje na času, ove školske godine radi u tri škole, dve u Trsteniku i jednoj u Kruševcu. Ali, ni pored toga neće imati pun fond fond časova, jer joj nedostaje još 24 odsto, a to znači i manja plata za 20.000 dinara. Iako je konkurisala na upražnjeno mesto za profesora engleskog u jednoj kruševačkoj osnovnoj školi, njena molba je odbijena.

„To je za mene bio veliki šok. Da sam sama, da nemam dvoje dece, da nemam kredit, ja bih to podnela kao i svaki običan građanin koji živi na minimalcu. Međutim, ja imam dva srednjoškolca i kredit koji moram da otplatim. Imam još devet godina da ga otplaćujem. Zbog toga moram da se borim, da bih sačuvala krov nad glavom“, kazala je ona za N1.

Poručuje da nije klonula duhom i poziva i ostale građane da slede njen primer u ovim teškim vremenima.

„Otvoriće se nova vrata. Ja sam danas išla da kucam na nova vrata, na koja do sada nisam kucala. Očekujem pozitivan odgovor“, istakla je Stevanović.

Konstatuje da je žrtva sistema posle svega onog što joj se dogodilo.

„To je očigledno. Svi oni koj su mi obećavali u februaru, kada sam počinjala da radim, okrenuli su mi leđa. Nije ih više bilo. I bilo mi je teško. Bilo je dana kada nisam ustajala iz kuće. Ali onda kažem sebi: ‘Marija, nećeš sebi to dozvoliti, neće te sistem pobediti’. Istina jednom mora da izađe na videlo“, podvukla je sagovornica N1.

***

BONUS VIDEO: Gimnazija u Čačku odbila smernice ministarstva prosvete: Nastavnici poručili da škole nisu krive za nasilje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar