Vladimir Štimac Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs/Antonio Ahel/ATAImages

Srpski košarkaš Vladimir Štimac večeras se ponovo oglasio na društvenoj mreži Iks, nekadašnjem Tviteru, te optužio kompaniju "Milenijum tim" da se u slučaju kopanja na njegovoj zemlji poziva na rešenja o eksproprijaciji koja su poništena.

„U vestima se ‘Milenijum tim’ poziva na rešenja od 12.5.2023. godine koja su stupila na snagu 5.6.2023. godine. Na osnovu tih rešenja je upisana službenost prolaza u katastru da bi ista ta rešenja 15.9.2023. Opština Raška Direkcija za urbanizam sama poništila (poništenja pomenutih rešenja u prilogu)“, napisao je Štimac i tom prilikom priložio i fotografije dokumenata.

„Pravosnažna rešenja iz 2022. godine koja se navode u priloženim rešenjima o poništenju nemaju službenost prolaza upisanu u katastar. Ali i pored toga što se pozivaju na poništena rešenja i pored toga što prema važećim rešenjima iz 2022. nemaju pravo prolaza oni traže asistenciju policije za ponedeljak u 9 časova kako bi im obezbedili bespravno prokopavanje kroz naše parcele.

Žao mi je što će ni krivi ni dužni u ovaj bespravni postupak biti uključeni dobri i časni ljudi koji su deo upravnih i izvršnih organa“, dodao je Štimac.

Podsetimo, Vladimir Štimac objavio je ranije danas da je Milenijum tim počeo kopanje na njegovoj zemlji, iako, kako je kazao, nije potpisao ništa i ni na šta nije pristao. Tvrdi da su mu radnici rekli da nalog za kopanje nemaju, a da im je rečeno da „probaju“ i da stanu ako dođe policija.

Štimac je ranije javno izneo optužbe na račun Milenijum tima, firme koja je glavni izvođač radova na gasovodu koji će ići od Aleksandrovca do Tutina, tvrdeći da firma planira da postavi cevi „posred njegove zemlje“ iako, kako kaže, nije potpisao ništa i ni na šta nije pristao. On tvrdi da je ova firma u sredu tokom noći vršila iskopavanje rova za polaganje cevi za gasovod na njegovoj parceli.

Danas je ponovo objavio da su radnici Milenijum tima pokušali da upadnu na njegovu privatnu zemlju gde postoji zabrana kopanja do novembra, a da „nema ni prvnestvo prolaza na određenim parcelama“.

„Na moje pitanje gde vam je nalog za kopanje. ‘Nama su rekli da probamo pa ako dodjete vi i policija mi ćemo da stanemo’. Krajnje komično!“, napisao je Štimac na društvenoj mreži Iks (Tviter), uz video snimak kopanja.

Šta radi Milenijum tim?

Milenijum tim je glavni izvođač radova na izgradnji razvodnog gasovoda visokog pritiska Aleksandrovac-Brus-Raška-Novi Pazar-Tutin. Investitor je javno preduzeće Srbijagas.

Gasovod će biti 116 kilometara, a njegova izgradnja koštaće oko 52 miliona evra.

Iz Milenijum tima tvrde da se sve dešava po zakonu.

***

BONUS VIDEO – Milenijum tim tvrdi da se gasovod kopa po zakonu: Poznati košarkaš i vlasnici parcela spremaju tužbe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar