Foto:N1

Beograđanin B.B. je krajem oktobra dobio "pismo" gradskog Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju u kojem se obaveštava da je dužan da plati kaznu za nepropisno parkiranje. Uz obaveštenje su kao dokaz priložene fotografije koje je napravilo "Oko skolovo". I sve to ne bi bilo sporno, da se ovaj Dorćolac nije parkirao na uredno obeleženom parking mestu nedaleko od svog stana, za koje plaća mesečnu kartu Parking servisu.

Fotografija koju je napravilo „Oko sokolovo“, sistem ugrađen na skupocene „lend rover“ autobile i najavljivan kao efikasan i nepotkupljiv način kontrole parkiranja, bila je dokaz na osnovu kojeg je Grad Beograd ovom Beograđaninu izdao kaznu od 5.000 dinara i od njega tražio da je plati u roku od osam dana (u iznosu umanjenom za 50 odsto) ili se izjasni o identitetu osobe koja je tog 27. oktobra na Gundulićevom vencu parkirala vozilo u njegovom vlasništu. U suprotnom mu se pretilo kaznom od 25.000 dinara.

Ono što je pošiljalac prevideo, a što se na priloženoj fotografiji jasno vidi, je da je B.B. svoj automobil propisno parkirao na iscrtanom parking mestu i to u zoni nedaleko od svog stana, za koju plaća mesečnu kartu.

Pročitajte još:

Pošto je imao sve argumente na svojoj strani, B.B. se žalio gradskom Sekretarijatu, da bi posle više od dve nedelje čekanja dobio odgovor koji je potpisao načelnik Komunalne milicije Nenad Lakić. U njemu se priznaje da je „Oko sokolovo“ pogrešilo, a sagovorniku  N1 zahvaljuje na ukazanom propustu.

„Obaveštavamo Vas da je uvidom u spise predmeta a naknadnim obilaskom predmetne lokacije od strane patrole utvrđeno da je vozilo registarskih oznaka BG ***-** dana 27. 10. 2022. godine propisno parkirano na mestu obeleženom za parkiranje, što je konstatovano službenom beleškom i zabeleženo fotodokumentacijom od strane kominalnog miliocinara“, piše u odgovoru Komunalne milicije.

B.B. kaže da iako je amnestiran od kažnjavanja i daljeg maltretiranja, ostaje mogućnost da i drugi građani dobiju, kako kaže, krivotvorene kazne u vidu „‘obaveštenja’ o pogrešnom parkiranju koje su požurili da plate“.

Opširnije pročitajte na portalu N1.

BONUS VIDEO Beograđanin dobio 15 parking kazni od po 30.000 dinara, šalju ga u zatvor

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar