Grafika:Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano još 214 zaraženih koronavirusom, a preminulo je još 6 osoba.

 

Testirano je 10.788 pacijenata, a na respiratorima je 24 obolelih.

***
U Srbiji je juče evidentirano još 162 zaražena koronavirusom, a preminulo je još 7 osoba. Testirana su bila 8.552 pacijenta, a na respiratorima je 28 obolelih.

***

Idinjski soj koronavirusa nije još potvrđen u Srbiji, a na njegovom pronalasku radiće u sledećem periodu i dodatne laboratorije, rekla je za Nova.rs Aleksandra Knežević, virusolog iz Instituta za mikrobiologiju i imunologija Medicinskog fakulteta u Beogradu.

***
Posle američke Uprave za hranu i lekove, zeleno svetlo „Fajzerovoj“ vakcini za imunizaciju dece od 12 do 16 godina, dala je i Evropska agencija za lekove. Rukovodilac Dečje klinike KBC „Dr Dragiša Mišović“, dr Olivera Ostojić, kaže za RTS da su pedijatri uvek za vakcinaciju. Pedijatriski stav je vakcinisati sve što može da poremeti kvalitet života, rast i razvoj naše dece, poručuje Ostojićeva.

***
I u Srbiji se razmatra odluka da se vakcinišu deca od 12 do 16 godina. Kako saznajemo, juče je kompanija „Fajzer“ podnela zahtev našoj Agenciji za lekove i medicinska sredstva, prenosi RTS.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram