Novica Antić i Ratko Femić priznanja Vojnog sindikata Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Vojni sindikat Srbije, danas je proslavio svoju krsnu slavu svetog Jovana Zlatoustog i ujedno obeležio jubilej 10 godina rada. Na Svečanoj akademiji u Kragujevcu, uručena su priznanja zaslužnim organizacijama i pojedincima, Počasna gramata dodeljena je portalu Nova.rs, a našem uredniku Ratku Femiću, uručen je orden za zasluge u odbrani vojničkog dostojanstva i časti.

Prvu jubilarnu godišnjicu, Vojni sindikat Srbije, kao jedini reprezentativni sindikat zaposlenih u odbrani, obeležio je u prisustvu brojnih zvanica i vojnih sindikalnih organizacija iz regiona.

Vojni sindikat slava Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Predsednik ovog sindikata Novica Antić, podsetio je na brojne uspehe sindikalnog organizovanja u vojsci od 2012. godine, ali je istakoa da još uvek ‘’nisu došli do Kolektivnog ugovora’’.

Novica Antić Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

On je podvukao da je srpska vojska, jedina u javnom sektoru, koja nema zaključen Kolektivni ugovor za svoje zaposlene i dodao da je to cilj koji će sindikatu biti prioritet u narednom periodu.

Počasna gramata za portal Nova.rs Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Antić je istakao i da je Vojni sindikat za 10 godina rada, stekao poverenje velikog broja zaposlenih u delatnosti odbrane i dodao da je skoro svaki drugi vojnik član sindikata.

Pre Svečane akademije, sindikat je obeležio svoju slavu svetog Jovana Zlatoustog uz obredno rezanje slavskog kolača.

Počasna gramata i orden za Nova.rs

Na svečanosti povodom jubileja, Vojni sindikat Srbje, našem portalu dodelio je počasnu gramatu za izuzetnu medijsku saradnju, a našem uredniku Ratku Femiću orden za zasluge u odbrani vojnničkog dostojanstva i časti.

Ratko Femić priznanja Vojnog sindikata Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Počasne gramate u oblsti medija, dodeljene su još Televiziji N1, listu Danas i novinskim agencijama Beta i Fonet.

***

BONUS VIDEO: Šapić odgovara na pitanje novinara Nova.rs portala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar