Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Forum beogradskih gimnazija pitao je ministarku prosvete Slavicu Đukić Dejanović ko štiti direktora Šeste beogradske gimnazije Radisava Milića koji nije smenjen, kako su naveli, ni nakon nekoliko prijava inspekciji i inspekcijskih izveštaja koji potvrđuju osnovanost podnetih prijava, niti nakon nekoliko inspekcijskih izveštaja kojima mu se nalažu mere, a koje nije sproveo.

„Da li je Milić jači od zakona i inspekcije i šta je još potrebno da se desi u Šestoj beogadskoj gimnaziji kako bi neko reagovao? Direktor Šeste beogradske gimnazije Radisav Milić ne samo da nije smenjen sa funkcije, već se naprotiv stiče utisak da je nakon svakog gafa on sve jači i jači. Nakon što se obračunao sa legendarnim profesorom Jovanom Kneževićem, kojeg je najpre kao predsednika sindikata neosnovano suspendovao, nakon čega je profesor ubrzo preminuo, gospodin Milić je uspeo da se ‘otarasi’ još jednog predsednika sindikata, kojem je krajem avgusta uručio otkaz“, navedeno je u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ

Iz foruma navode da je do sada bilo izdavanja svedočanstava koja nisu bila usklađena sa zakonskim odredbama, kašnjenja u isplati zarade zaposlenima zbog neisplaćenog duga agenciji koja se bavi obezbeđivanjem objekta, zaposlenih i učenika ove beogradske gimnazije, sporna zapošljavanja, nepostupanje po nalogu inspekcije, ali sve navedeno nije bilo dovoljno da ministarka stavi tačku na agoniju koja se dešava u Šestoj beogradskoj gimnaziji.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Forum, takođe, postavlja pitanje ministarki, da li je upoznata sa činjenicom da se deo kolektiva Šeste od juna nalazi u štrajku, da štrajk traje i dalje, a da se ništa ne preduzima kako bi on bio okončan“, naveli su iz foruma i dodali da će članovi Sindikata Šeste biti prinuđeni da radikalizuju štrajk.

BONUS VIDEO Gimnazija u Čačku odbila smernice ministarstva prosvete: Nastavnici poručili da škole nisu krive za nasilje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar