David, Divna i Bogdan sa roditeljima Milicom i Vladimirom Foto:M. Isailovic

Milica (29) i Vladimir (39) Ivezić iz Brusa sa nestrpljenjem su krajem prošle godine očekivali rođenje svojih blizanaca Davida i Divne, međutim, u sali za porođaje doživeli su šok, dobili su i treću bebu – Bogdana.

Milica ističe da ni na jednom od ginekoloških pregleda, kao ni na jednom ulrazvučnom pregledu niko od lekara nije video da ne nosi ne blizance već trojke.

„Videlo se da će jedna beba sigurno biti dečak, a za drugu su rekli da je verovatno devojčica, tako da smo i pre rođenja odabrali imena David i Divna. Kupili smo i dva krevetića i stvari za dve bebe. Kada sam dobila bolove i kada je porođaj krenuo u 33. nedelji otišli smo u kruševačku bolnicu i tamo se porođaj završio prirodnim putem maltene za pola sata. U razmaku od pet minuta rodili su se David i Divna, a onda se ništa nije dešavalo, nije izlazila posteljica. Doktorka me je pitala koliko je embriona ubačeno, jer je bila u pitanju trudnoća iz postupka vantelesne oplodnje, a ja sam joj odgovorila tri. Ona je rekla: „Evo i treće bebe“ i posle 15 minuta rodio se Bogdan“, govori Milica.

Milica Ivezić Foto:M. Isailovic

Mlada mama i njen suprug i dan danas su u šoku zbog prijatnog iznenađenja i kažu da im je neverovatno da se na ultrazvuku nije videla beba koja je na rođenju imala dva kilograma.

„Bebe su rođene sa baš dobrom težinom za trojke. Dečaci su imali po dva kilograma, a devojčica 1.850 grama. Nisu bili dovoljno zreli tako da su ih iz Kruševca odmah prebacili na neonatologiju krajevačke bolnice. Posebno je bila nezrela Divna. Posle 27 dana su otpušteni iz bolnice i sve se dobro završilo. Sada imaju tri i po meseca i lepo napreduju. Bogdan je najteži, onda David, pa Divna“, kazala je Milica.

Ona je istakla da je obaveza oko beba puno i da nema spavanja sa njima ni tokom dana ni tokom noći, ali da se njihova velika želja da postanu roditelji ostvarila tako da im ništa ne pada teško.

Pročitajte još

„Mi smo rođenje beba iščekivali osam godina. Posle pet godina braka otišli smo na prvu vantelesnu oplodnju, a onda na još jednu i treća je uspela. Prve dve smo uradili u Kragujevcu, a treću u Novom Sadu. Trudnoća je protekla bez problema, uredno sam je kontrolisala, ali eto lekarima je promakla treća beba“, rekla je Milica.

Dodala je da im puno znači pomoć babe i dede, kao zaove, odnosno Vladimirove sestre.

„Ona dolazi svakog vikenda kod nas tako da možemo malo da odspavamo. Bogdan je taj koji budi brata i sestru na svaka tri sata za hranjenje i presvlačenje. Sve kupujemo u velikim pakovanjima kako pelene, tako i mleko“, izjavila je Milica.

David, Divna i Bogdan Foto:M. Isailovic

Tata Vladimir takođe ističe da mu je neverovatno da lekari na ultrazvuku vide i najmanje promene na bubregu, jetri…a da nisu videli treću bebu.

„Kupili smo odmah i treći krevetac, a morali smo da kupimo i nova kola jer su nam stara bila premala za tri nosiljke“, objašnjava Vladimir.

Predsednik Gradske opštine Medijana, Nebojša Кocić  danas je porodici Ivezić predao na korišćenje kolica za trojke.

Milica i Vladimi su se nedavno obratili Gradskoj opštini Medijana sa molbom da im kolica za trojke budu ustupljena, jer se na našem tržištu teško nalaze, a i ukoliko ih ima, cena je previsoka za njihov porodični budžet. Ivezići će imati obavezu da kolica vrate opštini, kada mališani odrastu, kako bi opet bila prosleđena nekoj drugoj višečlanoj porodici.

Foto:M. Isailovic

Gradska opština Medijana je više puta pozivala porodice iz Niša i iz niškog kraja da se jave ukoliko su im potrebna takva kolica. Imajući u vidu da se niko nije javio, doneta je odluka da se pomogne porodici iz Brusa.

Kolica za trojke već je koristila jedna niška porodica, a opštini Medijana donirala ih je firma „Žitopek“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar