Milica Ilić Foto: Privatna arhiva/ Milica Ilić

Milica Ilić (32) iz Gornje Toponice kod Niša, majka šestogodišnjih blizanaca Lava i Lee, sa pravom može nositi epitet „super mame“ jer je spisak onoga što radi zaista dugačak. Ona trenira dizanje tegova i višestruka je državna prvakinja u tom sportu, vozi i popravlja motore i četvorotočkaše, sama je kompletno rekonstruisala stan u kome živi njena porodica, a uz sve to bavi se i tetovažom i pirsingom.

Milica je po zanimanju poljoprivredni tehničar, a trenutno radi kao magacioner u Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti u Gornjoj Toponici. Poslom za koji se školovala nikada se nija bavila, ali zato jeste mnogim drugim stvarima.

Foto: Privatna arhiva/ Milica Ilić

„Do rođenja blizanaca bavila sam se prvenstveno sportom. Mi smo sportska porodica, sportisti su i moj otac i sestra, a ja sam se oprobala u atletici i fudbalu, ali sam se pronašla u dizanju tegova. Osim zlatnih medalja na državnim prvenstvima u našoj zemlji, imam i jedno zlatnu medalju sa evropskog prvenstva u juniorskoj kategoriji. Treniram i dalje dizanje tegova, ali se nisam takmičila od kada sam postala majka. Sada su deca već porasla tako da razmišljam da se ponovo oprobam na takmičenjima“, kazala je Milica za naš portal.

Foto: Privatna arhiva/ Milica Ilić

Osim sporta, mlada mama iz Niša, ima još jednu veliku ljubav, a to su motori. Vozi ih od svoje 14. godine, vremenom je naučila i da ih popravlja. Sada nema tog kvara koji ne može da otkloni na svom motoru, ali i na motorima svojih prijatelja i komšija. U stanju je i da uradi „generalku“, da motore rastavi do najsitnijih delova i da ih bez problema ponovo sastavi.

PROČITAJTE JOŠ

„Zainteresovala sam se za popravke kada sam negde pročitala da motoristi moraju u svakom trenutku da budu sigurni da im je motor ispravan jer sede na rezervoaru koji je napunjen visokozapaljivim gorivom, a koji se oslanja na cilindar koji greje 600 do 800 stepeni Celzijusovih. Želela sam da budem sto posto siguran da je moj motor ispravan, da je njegovo „srce“ ispravno. Krenula sam da učim malo po malo, nešto sam sama otkrivala kako se popravlja, nešto sam videla na internetu, a nešto mi je pokazao suprug koji je mehaničar za popravku motornih testera i kosačica“, objasnila je Milica.

Foto: Privatna arhiva/ Milica Ilić

Popravljanje motora nije jedini „muški posao“ u kome je Milica odlična. Vešt je i građevinac, zbog čega joj je Vaska Koleriko, vlasnica poznate građevinske firme iz Niša, nedavno ponudila saradnju.

„Građevinske poslove sam naučila kada smo počeli da sređujemo kuću u kojoj sada živimo. Želela sam da je sredimo onako kako sam zamislila i videla u nekim drugim kućama, ali su mi majstorske dnevnice bile preskupe. Posavetovala sam se sa bratom koji je građevinac i radi bukvalno sve od temelja do krova i on mi je objasnio neke osnovne stvari. Potičem i iz radničke porodice u kojoj su ljudi okrenuti sami sebi i mnoge poslove sami obavljaju jer ne mogu da priušte da plate majstora, tako da mi nije bilo ništa čudno da i ja sama uradim sve što je potrebno u kući“, objasnila je Milica.

Dodala je da je kao i sa motorima, počela da uči jedan po jedan posao i na kraju naučila sve što je potrebno da bi se jedna kuća ili stan sredili za život.

Foto: Privatna arhiva/ Milica Ilić

„Naučila sam da betoniram, zidam, postavljam izolaciju, gletujem, krečim.. U to vreme nisam radila tako da sam imala dovoljno vremena da se bavim kućom. Ozidala sam šank, izgletovala i okrečila zidove, postavila izolaciju unutra i spolja, ozidala fontanu u dvorištu… Posebno sam zavolela da radim sa prirodnim materijalima poput kamena. Suprugu nisam davala da mi ništa pomaže. Njegova obaveza bila je samo da plaća materijale“, kazala je Milica.

Između brojnih obaveza na poslu i u kući oko dece, Milica stigne i da ode do salona za tetovaže i pirsing, kako bi nekim svojim stalnim mušterijama odradila neku novu sliku ili novi pirsing.

„Od malena sam neko ko je jako kreativan. Ukoliko imam viziju kako će to da izgleda za dan, pet dana ili pet godina, to kod mene probudi interesovanje i želju da se što više potrudim i da to bude sa što više detalja. Mislim da je za sve poslove potreban talenat. Ukoliko nismo talentovani, možemo da učimo, da gledamo na Jutjubu, ali to neće dati rezultat“, istakla je Milica.

Dodala je su i njeni blizanci krenuli maminim stopama tako da se bave sportom, vole motore i da pomažu oko uređenja kuće, a uz to i uče da sviraju klavir.

BONUS VIDEO Kako do dečjeg dodatka i zašto je isti samo 4.120 dinara?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare