"Bio sam deo Radne grupe za suzbijanje nasilja u školama. Ljut i besan sam na sebe, radilo se izuzetno sporo i nekvalitetno. Ja sam kriv", iskren je i emotivan u svojoj izjavi za Nova.rs predsednik Foruma srednjih stručnih škola i nastavnik informatike u Školi za negu lepote Milorad Antić. Posle masakra u Osnovnoj školi na Vračaru, za razliku od ministra prosvete Branka Ružića, naš sagovornik oseća i priznaje odgovornost.

Na čelu Radne grupe koja je formirana nakon slučaja u školi u Trsteniku, kad su đaci maltretirali svoju nastavnicu i izmakli joj stolicu, bio je upravo ministar Ružić. Ipak, on svoju krivicu ne pominje. Ministar Ružić krivicu svaljuje na Zapad.

„I ti si odgovoran, ministre. Krivica je i ministra prosvete – moralna ili nemoralna, nazovite to kako hoćete.  Čoveče, desilo se nešto tako strašno u sektoru koji ti vodiš. Ovde niko ne snosi odgovornost“, primećuje Milorad Antić i dodaje da bi ministar Ružić trebalo da podnese ostavku.

PROČITAJTE JOŠ:

„Sve to što se desilo nastavni u Trsteniku posle toga su usledili sve veći i veći problemi“, kaže Antić koji svoju krivicu vidi u tome što mere radne grupe nisu bile efikasnije.

„Učeniče, ako imaš jedinicu iz vladanja, moraš da ponavljaš razred. Veći broj psihologa, ali da rade, a ne da ispijaju kafe. Da se otvori karton za učenika s neprimerenim i devijantnim ponašanjem. Da se učenik čim napravi teži prekršaj suspenduje s nastave, a ne da ostane i iritira i đake i nastavnike i čitavu školu. Prebio si nekog i ti i dalje sediš u školi, šta to znači“, ljut je Antić.

Naš sagovornik na kraju predlaže i da se nakon masakra u školi „Vladislav Ribnikar“ uvedu privremene mere, kako bi se kolektiv stabilizovao.

Prema njegovim rečima, to podrazumeva da se u tu školu pošalju neki „ljudi sa strane“, da bi se utvrdili svi propusti i rad normalizovao.

Bonus video: Srbija odaje počast ubijenim đacima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare