Užice
Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Zbog smanjenja broja pozitivnih na koronavirus, od iduće nedelje zdravstveni sistem Zdravstvenog centra Užice vratiće se u redovan rad. Sve kovid bolnice u Zlatiborskom okrugu izaći će iz kovid sistema a pacijenti iz čitavog okruga biće zbrinjavanji u privremenu kovid bolnicu u Krčagovu.

Direktor Zdravstvenog centra Užice Miloš Božović, bolju situaciju i znatno manji broj kovid pozitivnih pacijenata, vidi u dobrom odzivu građana na vakcinaciju, koji je u Užicu blizu 50% odraslog stanovništva.

“Zahvaljujući dobroj organizaciji grada i svesti građana, drugi smo grad u Srbiji po broju vakcinisanih. Očekujemo iduće nedelje zatvaranje kovid bolnica u Priboju i Požegi te će bolnica u Krčagovu, tzv. Kasarna biti dovoljna da prihvati sve one kojima je zbog koronavirusa potrebna hospitalizacija a ciji je kapacitet 152 postelje. U funkciji će ostati i Odeljenje intenzivne nege za one pacijente sa najtežom kliničkom slikom”, kaže Božović.

Ukupan broj hospitalizovanih pacijenata, pozitivnih na koronavirus, u Zlatiborskom okrugu je 134 a u Užicu je trenutno smešteno 60 lica. Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno Zdravlje Užice, na teritoriji Zlatiborskog okruga, prisustvo koronavirusa potrvđano je kod 28 lica od čega šest u Arilju, u Priboju i Užicu po četiri, u Prijepolju i Novoj Varoši po tri, a u Kosjeriću, Požegi i Sjenici po dva lica. U Bajinoj Bašti i Čajetini potvrđen je po jedan novi slučaj oboljevanja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar