Foto: Filip Krainčanić/Nova. rs

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je večeras hitno upozorenje za Beograd zbog grmljavine i oblinih pljuskova.

„U narednih pola sata u zapadnim i jugozapadnim delovima Beograda (na potezu od Batajnice do Stepojevca) lokalno obilni pljuskovi sa grmljavinom i količinom kiše od 10 do 30 mm za kratko vreme, lokalno i više“, upozorio je RHMZ.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

U pojedinim delovima Beograda lokalno obilni pljuskovi sa grmljavinom.

U najavi RHMZ-a od 23.25 navodi se da će u naredna dva sata u severozapadnoj i zapadnoj Srbiji, kao i na području Šumadije i Pomoravlja biti kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

RHMZ je ranije danas upozorio da se u Srbiji nastavlja period nestabilnog vremena sa čestom kišom, pljuskovima i grmljavinom.

„Padavine na pojedinim lokalitetima kratkotrajno mogu biti veoma intenzivne uz grad (gde je procenjena ukupna 10-dnevna prosečna količina padavina od 40 do 70 mm, u brdsko-planinskim predelima i do 100 mm). Pljuskovite padavine su vrlo neujednačene po intenzitetu i neravnomerno raspoređene u prostoru, čak i na malim udaljenostima“, naveo je ranije RHMZ.

***

BONUS VIDEO – Nevreme razorilo užička sela: Šteta oko 350 miliona dinara, pogođene hiljade hektara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar