Foto:TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC/

Poljoprivrednik iz Srbobrana Đorđe Grujić rekao je za N1 da očekuje konstuktivan sastanak sa premijerkom Anom Brnabić. "Očekujemo da izvučemo naš maksimum, da bude najbolje što bi moglo da ispadne i da Vlada da svoj maksimum", rekao je on.

Kaže da o „crvenim linijama“ pre sastanka ne bi govorio.

„Naravno da ima prostora za kompromis, ali u određenim granicama normale, moramo i mi i oni da popustimo, ali o crvenim linijama ne bih da govorim dok se sastanak ne završi“, dodao je Grujić.

Navodi da im ministar Nedimović nije poručio – ništa.

„Pričao je, ali ništa mnogo nije rekao, rekao je da dobar deo ako ne i sve to sto tražimo nije ingerencija Ministarstva poljoprivrede, što je mene začudilo, rekao je da se pita Vlada, zato idemo u Vladu, nadam se da će biti i sam ministar i da ćemo da nađemo rešenje za sve ovo“, kazao je on i dodao da je njih na ulice Novog Sada naterala muka.

„Ljudi da shvate da nismo došli tamo da se igramo i da provodimo vreme. Svedoci smo svih problema oko poljoprivrede u državi. Sam gest da smo odblokirali grad u špicu pokazuje da nismo došli da se bahatimo. Mašine su došle i prešle preko 90 kilomerata, u pola 6 su pristigli, priključili su nam se, očekujemo još oko 30 ratara, što predstavlja ozbiljan problem za grad i Vladu“, zaključio je Đorđe Grujić.

Bonus video: Novi sad protest poljoprivrednika

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare