Obezbeđenje Opštine Inđija izbacilo novinarku Vericu Mariničić Foto: N1

SafeJournalists mreža i platforma "Media freedom rapid response" (MFRR) danas su najoštrije osudili ponašanje lokalnih vlasti u Inđiji, koje su nasilno udaljile novinarku Vericu Marinčić iz zgrade opštine i sprečile je da radi svoj posao.

U zajedničkom saopštenju su apelovali na nadležne da istraže taj incident u kome su, kako su istakli, povređena prava novinarke.

Marinčić, novinarka portala In medija iz Inđije, izbačena je iz zgrade opštine jer „nije bila na spisku“ za praćenje konferencije povodom protesta meštana Čortanovaca protiv ukidanja železničke stanice.

Na snimku, koji je objavila televizija N1, vidi se kako pripadnik obezbeđenja primenom fizičke sile izbacuje novinarku iz zgrade.

Pročitajte još

Organizacije su pozvale državu da „hitno pošalje poruku“ da je takvo ponašanje neprihvatljivo i da osudi takav odnos prema novinarima.

Apelovali su na javne funkcionere i političare da se uzdrže od napada na medije u Srbiji, jer, kako su ukazali, njihova retorika podstiče pojedince da kasnije prete medijima i medijskim radnicima.

Svaki napad na novinare je napad na javni interes, demokratiju i prava svih građana.

BONUS VIDEO Novi trend u Srbiji – izbaci nepoželjnog novinara iz hola opštine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar