Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i pljuskovima s grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Naime, RHMZ je izdao upozorenje na obilne padavine. Najkritičnije biće jugozapadnoj, južnoj, centralnoj i istočnoj Srbiji.

Suvo vreme biće samo na severu Banata i Bačke.

Duvaće slab do umeren severni vetar, a na jugu južni i jugoistočni.

Najniža temperatura biće od 12 do 16 stepeni Celzijusa, a najviša od 20 na zapadu do 25 na istoku zemlje.

Upozorenje na obilne padavine

Prema upozorenju RHMZ, danas će biti oblačno sa lokalnom kišom i pljuskovima koji će ponegde biti praćeni grmljavinom. Veća količina padavina biće u drugom delu dana.

PROČITAJTE JOŠ

U jugozapadnoj, južnoj, centralnoj i istočnoj Srbiji ponegde se očekuje i od 30 do 50 mm za 12 sati, lokalno i više.

Foto: RHMZ

I u petak zadržava se oblačno i sveže vreme povremeno sa kišom, u istočnim, jugoistočnim i južnim predelima Srbije sa uslovima za obilnije padavine, može pasti novih 20 do 50 mm za 24 h.

Moguće izlivanje reka

RHMZ je izdao i hidrološko upozorenje. Kako se u njemu navodi, narednih dana na slivovima Kolubare, Jadra, gornjih tokova Zapadne i Južne Morave, Ibra, Nišave, Toplice, Rasine, Majura, Belice i Crnice, kao i na slivovima Mlave, Peka i Timoka moguća su izlivanja manjih bujičnih vodotoka.

Foto: RHMZ

Upaljen meteo alarm

Narandžasto upozorenje na snazi je u Šumadiji, istočnoj, jugoistočnoj i zapadnoj Srbiji, kao i na području Kosova i Metohije zbog kiše, a to znači da je vreme opasno.

Kako navodi RHMZ, vremenske pojave biće takvog su inteziteta da mogu da prouzrokuju materijalnu štetu i budu opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Takođe, treba pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Foto: RHMZ

Žuti meteo alarm upaljen je na području Banata, Beograda, Šumadije, Pomoravlja i zapadne Srbije zbog grmljavine i kiše, što znači da vreme može biti potencijalno opasno.

Kakvo će biti vreme u Beogradu?

U Beogradu danas umereno do potpuno oblačno, povremeno s kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima uz mogućnost grmljavine. Više padavina očekuje se u drugom delu dana.

Vetar slab do umeren severni, a najniža biće temperatura oko 16, a najviša dnevna oko 21 stepen.

BONUS VIDEO Pljusak u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar