Foto: Nova.rs

Bujični potoci koji se slivaju sa obronaka Juhora i Crnog vrha zbog kiše koja je neprestano padala više od 10 sati, a palo je 70 litara po kvadratu, zapretili su da će ugroziti i sam grad Jagodinu.

Od plavnih voda Belice brani se naselje od 200 kuća kod železničkog mosta i tu su angažovani radnici iz jagodinskog komunalnog preduzeća „Srbijavode“ i „Vodoprivrede“.

Foto: Nova.rs

Saobraćaj je zaustavljen na ,,kamenom mostu“ kod bolnice u centru Jagodine koju ugrožavaju podzemne vode, radnici sa pumpama su na terenu i izbacuju vodu iz prostorija zdravstvene ustanove.

Foto: Nova.rs

Gradski štab za vanredne situacije, zbog obilnih padavina, proglasio je vanrednu situaciju, kao i vanrednu odbranu od poplava.

„Reka Belica koja protiče kroz Jagodinu dostigla je svoj maksimum i te vode su se slile iz okolnih brda, a Belica nije mogla da primi tu ogromnu količinu vode. Pričinjena je velika materijalna šteta u jagodinskim selima. Svim građanima u gradu i selima oko Jagodine šteta će biti nadoknađena i već od sutra šaljemo komisiju na teren da izvrši procenu štete na kućama, njivama, baštama. Naše ekipe su non-stop na terenu i dobra vest je da nivo reke Belice opada i da je u poslednja dva sata pao za četiri centimetra“, kaže Ratko Stevanović, gradonačelnik Jagodine.

Foto: Nova.rs

Kiša koja u Ćupriji neprestano pada duže od 10 sati uticala je na povećanje vodostaja Velike Morave koji je danas iznosio 123 centimetara.

Opasnosti od izlivanja u ovom trenutku ne postoji. Situacija na rečnom koritu Ravanice je redovna.

BONUS VIDEO: Vrnjačka Banja – poplava

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar