Vrtić Sunce, Gornji Milanovac Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Zaposleni gornjomilanovačke Predškolske ustanove "Sunce" optužili su direktorku Maju Milović za mobing i uzimanje mita kako bi upisala decu u vrtić, dok ona u izjavi za Nova.rs te tvrdnje odbacuje kao neistinite.

Naime, nekoliko zaposlenih u vrtiću „Sunce“ javili su se našoj redakciji navodeći da se Milović ponaša bahato prema vaspitačima, naziva ih svakakvim imenima.

„Direktorka ustanove ima privatni vrtić registrovan na supruga kao igraonica, a tu borave deca koja nisu uspela da se upišu“, navode zaposleni za Nova.rs.

Vaspitači, takođe, tvrde da je primljeno u tu državnu predškolsku ustanovu više od stotinu dece nego što je dozvoljeno.

Vrtić Sunce, Gornji Milanovac Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Kako kažu, za upis uzima od 100 evra pa i više, a roditeljima kojima je hitno da im dete bude primljeno moraju da izdvoje taj novac.

„Na savetu roditelja za to su je javno prozvale kolege. Kao rukovodilac se ponaša drsko, nadmeno i bezobrazno da zaposleni često plaču i skače im pritisak od njenih histerija“, objašnjavaju oni.

Zaposleni navode i da Milović za sebe tvrdi da sve sama radi te da sve zna, ali ocenjuju da to nije istina.

„U ustanovi su zaposleni pojedini vaspitači sa dijagnozom sa kojom ne bi smeli da rade sa decom. Koristi svaku priliku da za sebe pribavi finansijsku korist za koji bilo projekat“, navode radnici koji su se javili našoj redakciji.

Kako dalje ukazuju, Milović sarađuje sa bliskim ljudima predsednika opštine Dejana Kovačevića, kako ističu – „ne bi li, posredstvom projekata pribavila što veća sredstva“.

Pročitajte još

„Direktorka svim silama brani svoju fotelju i misli da joj niko ništa ne može, jer je moćna. Po gradu se hvali da ima tri stana kao nadasve sposobna i pametna. Nije nam jasno kako od plate vaspitača mogu da se kupe toliki stanovi. Njen vrtić se zove Zamak“, zaključuje četvoro radnika ove dečije ustanove.

Sa druge strane, direktorka Maja Milović je bila šokirana navodima svojih zaposlenih i kaže za Nova.rs da sve to što su rekli nije tačno.

„Ja sam trenutno na Zlatiboru sa svojim kolegama, jer sam došla da posetim moje vaspitače i decu. Upravo sada pričamo koliko nam je saradnja divna“, objašnjava direktorka vrtića.

Kako kaže, jezivi su navodi tih nekoliko radnika i ni malo joj nije bilo prijatno. Navodi da je u vrtiću od 2006. godine, jer je završila Učiteljski fakultet, pa za vaspitača.

Vrtić Sunce, Gornji Milanovac Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

„Vodila sam tu ustanovu i pre pet godina, pa sam bila na porodiljskom bolovanju. Što se tiče uzimanja mita to se nikada nije dogodilo. Ništa nije tačno, osim da imam igraonicu Zamak u kojoj radim od 2008. godine“, ispričala nam je Maja Milović.

Prema njenim rečima, taj dopis koji je stigao je od nekog ko je zaista ne voli, ali ne zna razlog tome.

Kako kaže 2014. godine je sa suprugom iznajmila deo Zamka, gde je vodila „Pametne glavice“ jer je autor šest radnih listova za decu.

„Pre četiri godine, tačnije 2020. godine, kada sam bila na trudničkom mi smo iznajmili ceo objekat za igraonicu“, navodi direktorka. Ipak, kako napominje, trenutno imaju troje upisane dece za prepodnevnu smenu, koja dolaze dva puta ili pet puta nedeljno.

Plate 900 dinara po danu i to na račun, kaže naša sagovornica.

„Ja ne bih imala ni petlju, ni smelosti da to radim da uzimam mito. Savest mi je čista. Niti sam kome uzimala pare, niti bih to u životu uradila“, tvrdi direktorka.

Ona ističe da je majka troje ženske dece, a sve to što su rekli za nju je pregrozno. Zapitala se i šta joj sve to treba.

Upitana za višak dece u vrtiću, ona kaže da ima brojnijih grupa, jer su roditelji, odnosno deca tri godine čekala na upis.

„Deca se i razboljevaju, pa smo malo više mališana primili. Sve informacije koje ste dobili od mojih radnika su prejezive, ali ja mogu ići na poligraf i reći da tu nema trunke istine“, kaže Maja Milović.

Navodi da joj je preseo dan zbog našeg poziva, ali ipak možda sve to ima političku pozadinu.

„Imam 20 odsto veću platu kao direktor i pitam se šta mi je sve ovo trebalo. Uskoro će izbori lokalni u Milanovcu, vrlo moguće da je to politički momenat rušenja nekih drugih priča (pa i mene). Moram biti jaka, ali, još jednom ponavljam, čista mi je savest“, zaključila je direktorka PU Sunce Maja Milović napominjući da je veoma odgovorna i da poštuje lokalnu vlast.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare