Foto:Budi Human fondacija

Mlada Kristina Blagojević (18) iz Kruševca preminula je od posledica teške bolesti, objavljeno je na društvenim mrežama.

„Prevelika tuga i bol, hvala svima koji su pomagali i pomogli u nekoj meri kada je bilo najpotrebnije, koji su danonoćno bili tu u prikupljanju sredstava za izlečenje. Nažalost, napustila nas je Kristina i otišla na neko bolje mesto. Počivaj u miru, anđele“, objavljeno je na Fejsbuk grupi „Za Kristinu Blagojević“.

Pretužna vest stigla je posle nekoliko godina velike borbe Kristine i njene porodice, kao i brojnih humanitarnih udruženja, organizacija, dobrotvornih grupa, fondacija, medija, pojedinaca, ljudi dobre volje, Kristininih drugova iz Politehničke škole, koji su godinama bili saveznici u trnovitim putevima dolaska do bolje terapije i leka.

PROČITAJTE JOŠ:

Kristina je bila zdravo i veselo dete koje je uživalo u svom detinjstvu sve do 2020. godine kada su se pojavile glavobolje, umor, promene u ponašanju, loše socijalne interakcije, pad koncentracije.

Usledili su specijalistički pregledi i dijagnostika. Tek u leto 2021. godine kada je Kristina imala epileptični napad, nakon CT glave koji je pokazao promene na mozgu konstatovano je da ima zloćudni tumor.

Hitno je operisana na Klinici za neurohirurgiju pri Kliničkom centru u Beogradu. Operativni zahvat je prošao uredno i tumor je u celosti uklonjen. Utvrđeno je da je u pitanju najagresivniji tumor Glioblastom gradus IV.

Nakon godinu dana, tumor se, nažalost, vratio. Kristina je operisana u bolnici u Istanbulu. Potom su se sakupljala sredstva za lečenje u Japanu i primanje inovativne terapije lekom „delitakt“.

Kristina je sa roditeljima i dva brata živela u selu Globare kod Kruševca. Porodica je godinama vodila iscrpljujuću borbu. Organizovane su brojne humanitarne akcije, bazari, koncerti, programi, prikupljala su se sredstva na različite načine.

Bolest je, ipak, bila jača.

BONUS VIDEO: Kako se zloupotrebljavaju najsiromašniji: I socijalna pomoć u Srbiji često zavisi od podrške vlasti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare