Foto: Privatna arhiva

Cela Srbija navija za malu Nina Ninković (11) iz Veternika kod Novog Sada koja danima prodaje krofne ispred jedne prodavnice, kako bi prikupila novac za svog bolesnog tatu Zorana. Kada se Ninin "humani biznis" razvio u novosadskoj ulici, prolaznici su se utrkivali u redu ko će pre kupiti krofnu po ceni od 100 dinara i na taj način pomoći ovoj devojčici i njenom tati kom je hitno potrebna operacija oka u Moskvi. Sada se oglasila Ninina mama Nataša sa lepim vestima, rekavši za Nova.rs da novca ima dovoljno.

Više od dve nedelje, Nina svakoga dana u naselju Adice, u Veterničkoj ulici na broju 51, na belom, dečijem stočiću izlaže vruće i ukusne krofne čija je cena 100 dinara, a sve zbog tate Zorana kom je potrebna operacija oka.

Zoran je usled teškog očnog oboljenja ostao bez jednog oka, a i drugo oko je u velikoj opasnosti. Njegova supruga Nataša ispričala je za Nova.rs da osim što može u potpunosti da oslepi, i život bi mu mogao biti ugrožen. Postoji spas, ali u Moskvi i prilično je skup.

Zato je Nina odlučila da ne sedi skrštenih ruku, nego da pomogne bolesnom ocu.

Foto:Humanitarna fondacija Pokreni život

„Baka je dala ideju za krofne, a ja je nisam smela pustiti samu da prodaje, nego sam izašla sa njom ispred prodavnice. I tako je sve počelo. Onda sam na društevnim mrežama podelila našu akciju ne očekujući ništa, za sada, međutim ubrzo je nastala prava emotivna eksplozija“, istakla je Nataša.

Novosađani su se ujedinili, pa Nina za pola sata proda sve što je vredno napravila. Ali ne samo građani Novog Sada. Po društvenim mrežama kruže porudžbine ljudi i iz drugih delova Srbije koji žele krofne, pa makar i da im se pošalju kurirskom sužbom.

Pročitajte još:

Javljaju se i iz inostranstva, kažu da dolaze na odmor, pa će doći na krofne, jer Nine su „najslađe“.

Inače, čuvši za situaciju porodice Ninković, oglasio se ministar finansija Siniša Mali, koji je rekao da će im država pomoći koliko bude mogla.

On je dodao da će se država uključiti iako se porodica njima nije obratila za pomoć.

„Nije pitanje pomoći, novca ima pomoći ćemo. Zamolio sam ministarku zdravlja da stupe sa njima u kontakt i da vidimo kako možemo da pomognemo. Država će kao i uvek pomoći i njemu“, rekao je Mali.

Za sada nije poznato kada će tata Zoran krenuti put Moskve na lečenje, niti da li će mala Nina nastaviti da prodaje krofne.

Ona je, inače, želela da „raducka“ preko leta, te da pokuša da zaradi džeparac prodajom krofni. Ipak, situacija je otišla u drugom, ali najboljem mogućem pravcu – brizi i pomoći njenom ocu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare