Bojan Brkić Euronews Srbija, foto: Promo

Euronews je imenovao Bojana Brkića za glavnog urednika svoje nove afilijacije Euronews Srbija koja je smeštena u Beogradu.

Bojan je počeo da radi za Euronews posle 16 godina na mestu zamenika glavnog i odgovornog urednika Informativnog programa Radio-televizije Srbije (RTS). Pre prelaska u RTS radio je za BK TV i TV Politika.

Bojan je direktno odgovoran glavnoj urednici programskih sadržaja Euronews-a, gospođi Fransoaz Šampi. To što je Euronews po svom nahođenju izabrao glavnog urednika treba da bude garancija uređivačke izuzetnosti, standarda i nezavisnosti Euronews Srbija, saopštio je Euronews.

Sa istim ciljem, dodaje se, Euronews će takođe osnovati i uređivački odbor kojim će predsedavati osoba iz Euronews-a. Taj odbor će pre svega označiti stratešku uređivačku orijentaciju i opštu uravnoteženost programa tako da odgovaraju osnovnim vrednostima ovog medija (kao što su uređivačka nezavisnost, sloboda izražavanja, nepristrasnost, itd.)

Fransoaz Šampi, glavna urednica Euronewsa rekla je: „Veoma nam je drago što nam se pridružio Bojan Brkić da bi vodio desk u Beogradu. Njegovo iskustvo, lični kvaliteti i privrženost vrednostima Euronews-a bili su presudni da on postane naš očigledan izbor za osobu koja će nam pomoći da sastavimo uređivački tim i pripremimo predstojeći početak rada TV kanala kojim će on i rukovoditi kad počne emitovanje. Cilj osnivanja Euronews Srbija je da publici u Srbiji ponudimo kvalitetne i nepristrasne lokalne, regionalne i međunarodne televizijske vesti i priče. Takođe sa nestrpljenjem očekujemo da se naše kolege iz Srbije pojave u programima Euronewsa da izveštavaju i analiziraju najnovije vesti iz regiona.“

Otvaranje Euronews Srbija doprinosti strateškoj ambiciji Euronews-a da se pozicionira kao prvi „glokalni“ medij na svetu. Euronews nastavlja da raste kao globalni medij koji nudi sadržaj prilagođen očekivanjima lokalne publike.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar