Foto: en.srbizasrbe.org

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe pokreće veliku božićnu akciju pomoći porodici Janjić iz Bujanovca, koji žive u neuslovnoj kući u Bujanovcu. "Kuća strave i užasa" tako je se u apelu za pomoć ove organizacije opisuju uslovi u kom živi ova porodica.

„Kuća je stara preko sto godina. Tu smo se pre pedesetak godina doselili iz ulice nedaleko odavde. Nažalost, nemamo nikakvih mogućnosti da sredimo kuću“ priča Ivica Janjić u ispovesti koju prenosi organizacija „Srbi za Srbe“.

Umesto parketa – goli beton, umesto PVC stolarije – stari, naprsli prozori, umesto ravnog plafona – trule daske koje stvaraju osećaj da će da se plafon uruši svakog trenutka.

Foto: en.srbizasrbe.org

Porodicu Janjić, osim Ivice, čine i njegova sestra Dušica, njena ćerka Ana (11) i najstariji član porodice – deda Dragić. Porodica živi od socijalne pomoći u iznosu od 12.000 dinara, dečijeg dodatka u iznosu od 3.000 i male dedine penzije. Od životinja čuvaju kokoške i piliće.

„Radim šta stignem. Uglavnom idem u nadnicu kada me ljudi pozovu, kada ima posla. Otac nam je star i ima velikih problema sa pritiskom, dok, kao što vidite, sestra Dušica ima problema sa lopaticama i kičmom od malih nogu“ navodi Ivica.

Foto: en.srbizasrbe.org

Ana, stara 11 godina,  odličan je đak. Osmeh ne skida sa lica, iako se u očima i na licu prepoznaju obrisi teškog života i velikog krsta koji, na svojim nejakim plećima, ova devojčica nosi.

„Volela bih da imam vodu u kupatilu da mogu da se okupam kao sva ostala deca“ skromno kaže Ana.

Donacije se mogu slati na sledeće načine:

1. SMS na  7763 (200 dinara)
2. Račun:160-279491-71
3. Pay Pal
4. Devizni račun:
IBAN: RS35160005080002381269
SWIFT: DBDBRSBG
Customer: Srbi za Srbe
Bank: Banca Intesa, Milentija Popovica 7b, Beograd

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar