Horgoš granični prelaz Foto: TANJUG/ SINIŠA KOPUNOVIĆ

Na izlazu iz Srbije prema Hrvatskoj, na graničnom prelazu Batrovci, zbog zastoja u međuzoni i usled usporenog rada hrvatskih pograničnih organa, čeka se i duže od osam časova, a na Horgošu, gde je otvoreno čak pet izlaznih traka, čeka se oko šest sati i mađarske granične službe takođe rade usporeno, saopšteno je iz Uprave carina.

Kako je saopšteno, srpski granični organi nemaju mogućnosti da ubrzaju protok saobraćaja, jer je stvorena gužva u međuzoni – posle srpskih graničnih službi.

Priliv putnika jeste veliki, dodaju, ali ovako neočekivano dugih zadžavanja nema ni u jeku turističke sezone.

U saopštenju iz Uprave carina navode da se apeluje na granične službe suseda da ubrzaju rad, kako bi se ova, svima podjednako neprijatna situacija, razrešila u što kraćem roku.

Putnicima, kako navode, ne mogu da preporuče ni alternativne prelaze, jer su u međuvremenu i tamo stvorene velike gužve.

Zbog velikog broja putnika koji se iz svojih matičnih zemalja nakon praznika vraćaju ka Zapadnoj Evropi saobraćaj je na gotovo svim našim graničnim prelazima pojačanog intenziteta, što je uobičajeno za ovo doba godine, navodi se u saopštenju.

***

BONUS VIDEO – Mokri kolovozi, neoprezni vozači: Okanović objašnjava kako biti bezbedan u saobraćaju 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar