Ana Mitras tvit
Foto: Twitter/Ana

Ana Mitras, devojka rođena u Srbiji, ali sa mestom prebivališta u Velikoj Britaniji, objavila je na svom Tviteru profilu da je baš ovako i primila obe doze vakcine - prvu u Srbiji, drugu u Londonu. Rekla je da veoma srećna zbog toga, a svoje iskustva je do detalja podelila na ovoj društvenoj mreži.

 

Ana je napisala da je došla da se poseti oca u Srbiji i da se tada prijavila za vakcinaciju.

„Dobila sam izbor od četiri vakcine, a ja sam se odlučila za AstraZeneku ili Fajzer, budući da se one koriste i u Britaniji. Pozvali su me da dođem iduće nedelje. Sve je bilo dobro organizovano: bez gužvi, čekanja. Medicinske sestre daju vakcine, te objašnjavaju sve rizike i neželjene efekte. Na kraju dobijete papir da ste vakcinisani i kod na njemu“, objašnjava Ana.

Kada se vratila u Britaniju, obavestila je svog lekara da je primila prvu dozu u Srbiji.

„Pokazala sam joj papir sa kodom, a skeniranjem telefonom smo videli da su kodovi isti. Nakon toga, javili su mi da sledeće nedelje mogu da primim drugu dozu vakcine u Londonu. Sve je dobro organizovano uz pomoć volontera i medicinskih sestara, a takođe su mi objašnjeni neželjeni efekti. Na kraju, dobila sam karticu gde piše da sam vakcinisana“, dodaja Ana i kaže da je Srbija uradila fenomenalan posao, te da se isti kod mogao upotrebiti i u Londonu što je sjajna stvar.

„Prednost sistema gde smo svi povezani je ogromna i veoma sam ponosna na Srbiju što je jedna od zemalja koja predvodi u borbi protiv virusa. Isto važi za Veliku Britaniju. Hvala vam“, zaključuje Ana svoju objavu.

BONUS VIDEO:

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare