Aleksandar Vučić Foto:Milos Tesic/ATAImages

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će struja u državi morati da poskupi ali da će se to desiti kada Vlada bude uverena da je zauzdala inflaciju i da može da je drži pod kontrolom.

„Samo Gruzija u Evropi ima nižu cenu električne energije od Srbije. Struja će morati da poskupi jednog dana. Ali to će se desiti onda kada zauzdamo inflaciju i kada budemo uvereni da je možemo držati pod kontrolom. Iako nam je inflacija uvezena“, rekao je Vučić nakon posete Makišu, gde je obišao radove na izgradnji metroa.

On je rekao da su njegovi računi za struju kao i računi ostalih građana i da i on štedi struju koliko može gaseći svetla po kući gde je nepotrebno da rade, iako je priznao da „ne odvrće sijalice“, kao što je to činila premijerka Ana Brnabić.

„Ne odvrćem sijalice, nisam baš tako odgovoran. Ali čestitam ljudima koji jesu“, rekao je Vučić.

Komentarišući zahteve ministarke Zorane Mihajlović da poskupi struja, Vučić je rekao da ministri ne mogu da posmatraju samo svoj sektor nego celinu države, jer Vlada mora da se trudi da zadovolji sve segmente društva.

„A što se tiče EPS-a i ko je koga postavljao, mi nismo imali genijalno rukovodstvo u EPS-u, samo ono pre toga je bilo još gore i mnogo je kralo. Ovo je bilo nesposobno, prilično nesposobno. Jer nije sagledavalo budućnost nego je gledalo kako da se preživi godina za godinom“, rekao je on.

Vučić je rekao da nikoga ne plaši kada kaže da Srbiju očekuje teška zima, već da narodu samo govori istinu.

On je ocenio da ljudi u Srbiji do sada nisu ni osetili krizu jer je za uskršnje i prvomajske praznike van zemlje putovalo oko 700.000 ljudi, a da sada već planiraju gde će ići na more.

BONUS VIDEO Poskupeće struja, a i gas

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (3)