Foto: Shutterstock/Shutterstock/Alexandros Michailidis

Udruženje potrošača "Efektiva" upozorava turiste da vlasnik propale turističke agencije "Barcino Tours", pokušava da se vrati u posao, ovoga puta kao "Barcino Travel".

„Efektiva“ je objavila post u kojem prikazuju podatke iz APR-a.

Iz udruženja upozoravaju građane da je navodno vlasnik „Barcina“, dao gotovo identičan naziv prethodnoj, propaloj agenciji.

„Dakle, Barcino će izgleda probati da nam se vrati“, navode oni.

PROČITAJTE JOŠ:

Podsetimo, turistička agencija „Barcino tours“ je bankrotirala i Milenijum osiguranje obavestilo je oštećene putnike da prikupe i kompletiraju dokaznu dokumentaciju neophodnu za isplatu naknade iz osiguranja.

Savet svim turistima: Pre putovanja proverite da li je agencija registrovana, odnosno, da li je agencija upisana u registrar turizma kao aktivna (što znači da je licnecirana), kolika je garancija putovanja, da li agencija odlaže putovanje, da li su računi na koje uplaćujete novac zvanični računi agencije (što se može proveriti unosom PIB-a ili matičnog broja agnencije u registar NBS) i da li možete u hotel.

Takođe, na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija postoji spisak svih licenciranih turističkih agencija, ali i onih kojima je ona oduzeta.

BONUS VIDEO: Od agencije „specijalizovane za Grčku“, od bankrota Barcina: Kako do nadoknade štete?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare