Goran Vesić Skupština Srbije Foto:Milos Tesic/ATAImages

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je posle razgovora sa rukovodstvom opštine Vrbas da će se raditi kompletna rekonstrukcija pruge Vrbas - Sombor, kojom će vozovi ubuduće saobraćati 120 kilometara na sat, saopštilo je danas Ministarstvo.

Vesić je rekao da je doneta odluka i da će vrlo brzo biti raspisan tender za projektovanje, a plan je da bude urađena potpuno nova pruga, gornji i donji stroj, kao i elektrifikacija, navodeći da je pruga Vrbas – Sombor u veoma lošem stanju i da na njoj trenutno nema putničkog saobraćaja.

On je naveo je da će vrednost projekta biti oko 80 miliona evra. Prema njegovim rečima, do sredine godine trebalo bi da bude potpisan ugovor o izgradnji brze saobraćajnice Sombor – Kula – Vrbas – Srbobran – Bečej – Novi Bečej – Kikinda, u dužini od 185 kilometara.

Pročitajte još:

Ta brza saobraćajnica biće građena u četiri etape, odnosno istovremeno će radovi krenuti sa Bačkog brega, sa Nakova i od auto-puta prema Srbobranu i Vrbasu, odnosno Kuli, rekao je Vesić i dodao da se nada da bi na proleće sledeće godine mogli da se otvore radovi u Vrbasu i da se radi prema Kuli.

Istakao je da je predviđena izgradnja dve petlje, što suštinski znači obilaznicu oko Vrbasa, gde je opština predvidela industrijsku zonu. To će, kako je naveo, mnogo značiti za dovođenje investitora, ali i po pitanju rasterećenja saobraćaja u opštini, jer tada teretni tranzitni saobraćaj neće ići kroz centar opštine.

BONUS VIDEO Brza pruga žiteljima Inđije donela probleme, ukinut im prelaz preko pruge

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar