Foto:Nova.rs

Nije prošlo ni tri dana otkako je Vlada Srbije "odmrzla" cene mleka, a u trgovinama nas je sačekalo neprijatno iznenađenje.

„Komšika, šta je ovo, što nema nikog u radnji?“, pitam ženu za kasom s kojom tu i tamo prozborim poneku godinama unazad, u omiljenoj prodavnici u kojoj pazarim uobičajene dnevne stvari: hleb, mleko, jogurt…

„Komšija, odi do frižidera i pogledaj cene, kašće ti se samo“.

PROČITAJTE JOŠ:

Odem do frižidera, imam šta da vidim: kiselo mleko od 400 grama, Imlekovo ili neko drugo, kupujem ga stalno, od petka do ponedeljka skočilo je frapantno mnogo. Vraćam se do kase.

„Čekajte, komšika, ovo mleko sam u četvrtak plaćao 49 dinara, sad je 80?!?“.

„A ono drugo, komšija, bilo 52, sad je 85 dinara“.

Foto:Nova.rs

Ispričam ovu scenu na poslu, ne veruju mi kolege. Ne budem lenj, jutros u 8 odem ponovo u omiljeni dućan i uslikam cene. Još jedna tura razgovora s prodavačicom.

„Komšika, šta ovo bi?“.

„Sve poludelo, komšija. Otkako su im omogućili da odmrznu cene, poludeli su“, kaže mi opet žena u prodavnici koja drugi dan zaredom zvrji prazna, a obično se sačeka u redu da bi se platilo“.

Ne budem lenj, odem do druge prodavnice, odmah pored. I tamo su cene astronomske. Nije bilo potrebe da pričam s još jednom prodavačicom. Sve je jasno.

Foto:Nova.rs

Srbijo, tigre. Ekonomski.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare