Ana Brnabić i Zoran Drakulić Foto:TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC, Ivan Dinić/Nova.rs

Biznismen Zoran Drakulić uputio je danas alarmantno otvoreno pismo premijerki Ani Brnabić u kojoj skreće pažnju na pogoršanja na tržištu peleta u Srbiji.

Drakulićevo pismo prenosimo u celosti:

Poštovana predsednice Vlade,

Danas smo obavešteni da su Srbijašume dale usmeni nalog da se našoj firmi, Bio Energy Point, obustavi isporuka drveta.

Upoznati ste da smo najveći proizvođač peleta i da će to dovesti do daljeg pogoršanja na već poremećenom tržištu peleta. Dokle će se tolerisati samovolja jednog čoveka koji je javno preduzeće i javno dobro stavio u lični interes.

MOLIM DA HITNO REAGUJETE !!!

Ako se situacija odmah ne reši, bićemo primorani da u potpunosti obustavimo proizvodnju i podnesemo tužbu za neisporučeno drvo prošle i ove godine i svu štetu koja će proisteći iz nepoštovanja Ugovora. Takođe ćemo podneti i krivičnu prijavu zbog preprodaje drveta po duploj ceni preko posrednika!!! Na čiji teret će šteta biti plaćena?“, piše Drakulić.

Inače, Zoran Drakulić će sutra u 8 ujutru biti gost Nevene Madžarević u emisiji „Probudi se“ na televiziji Nova S.

Podsećamo, Drakulić je u nekoliko navrata u javnosti istupao sa pitanjima Vladi Srbije, ponajviše vezano za moratorijum na cene energenata, ali i u vezi sa najavljenim poskupljenjem struje. Nova.rs se već bavila upozorenjima ekonomista u vezi sa cenom peleta i drva za ogrev. Više o tome možete pročitati OVDE. 

BONUS VIDEO: Drakulić: Nije valjda Vučić taj koji kreira cenu struje?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare