ekonomska kriza
Zoran Drakulić Foto: Nemanja Jovanović/ Nova.rs

Struja za domaćinstva sigurno će poskupeti - skok na globalnom tržištu i struja koju je EPS uvozio glavni su krivci za to što će možda već sledeći račun koji vam stigne biti viši. O poskupljenju struje u privrednom sektoru još uvek se ne govori, a Zoran Drakulić, predsednik Srpskog poslovnog kluba "Privrednik" kaže da bi ponovno poskupljenje bilo "čist bezobrazluk".

Drakulić, koji je juče bio vidno iznerviran već zbog spekulacija o potencijalnom poskupljenju, rekao je da je cena električne energije za privrednike već dovoljno visoka, te stoga ne bi trebalo da dođe do novih poskupljenja.

„Podigli su privrednicima cene za 55 odsto, pa dokle više da nam dižu“, pita se on.

Podsetimo, nadležni u Srbiji razmatraju mogućnost da Elektroprivredi Srbije u julu ili avgustu dozvole da podigne cenu struje za domaćinstva za 30, a privredi za 70 odsto, preneo je danas Demostat u izvorima bliskim Vladi Srbije.

Drakulić smatra da su, kada je reč o domaćinstvima, građani bili „pošteđeni“ zbog nedavnih izbora, te da je korigovanje cene očekivano, ali da ne vidi razlog da privrednici ponovo budu na udaru visokih cena, osim ukoliko je potrebno da se plati „nešto za onog bivšeg direktora“.

„Cene ne bi smele da skoče. Već su toliko podignute, a čak i građani koji nisu privrednici plaćaju poskupljenja koja su se na nas odnosila, jer smo mi jednostavno morali da povećamo cene proizvoda. Naravno da uvek može nešto da nas iznenadi, pa čak i nova, viša cena, ali to bi bio bezobrazluk. U tom slučaju, nadležni bi morali da imaju dobro objašnjene“, kaže naš sagovornik, objašnjavajući da nije siguran koliko su privrednici spremni na nova poskupljenja.

BONUS VIDEO Aleksandar Milošević: Očekuje nas poskupljenje struje, građani plaćaju greške EPS-a

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare