Tatjana Matić. Kovid sertifikat MIlena- Sertifikati za "internu" upotrebu, prilog, emisija Među nama, Medju nama Nova S
Tatjana Matić Foto: Nova S

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić ocenila je da će sledeća godina, kada se govori o sektoru turizma, biti značajnije bolja i dodala da se u tom smislu i 2022. završava bolje od očekivanog.

Matić je na konferenciji „The Economist: Svet u 2022“ kazala da je ove godine u Srbiju došlo više od 2,5 miliona turista, da je zabeleženo 10 miliona noćenja, a da devizni priliv od turizma u Srbiji zaključno sa septembrom iznosi milijardu i 150 miliona evra.

„To su podaci koji nas ohrabruju, posebno imajući u vidu da se sledeće godine očekuje izlazak iz kovida, pre svega u smislu stabilizacije u čitavom svetu. To će doneti nove izazove i zato je važno što se Srbija pozicionirala ove godine i što je uspela i na međunarodnom tržištu da bude priznata“, kazala je Matić.

Dodaje da u prilog tome govori i činjenica da je naše selo Mokra gora svrstano među nekoliko najlepših sela u svetu od strane Svetske turističke organizacije.

PROČITAJTE JOŠ

„Činjenica da su beogradski restorani ušli u Mišelinov vodič je još jedna potvrda pre svega nivoa usluge i činjenice da kada govorimo o sektoru turizma, svet nas sve više prepoznaje kao jednu destinaciju koju treba obići“, kazala je.

Matić navodi da je sektor trgovine ove godine imao određene krize izazvane poremećajima na tržištu energentina, ali da su Vlada i resorno ministarstvo uspeli da spreče dalje poremećaje na tržištu, pre svega kada se govori o snabdevanju osnovnim prehrambenim namirnicama.

BONUS VIDEO: Šumadija: Seoski turizam VS pandemija 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare